szleng szótár
  
 
 
 a többiek
 GYIK
szleng szótár
 
 
 
 
  előfordulások   |    címkék   |    időrendben   |    random   |    wanted  
  A  Á  B  C  CS  D  E  É  F  G  GY  H  I  Í  J  K  L  LY  M  N  NY  O  Ó  Ö  Ő  P  Q  R  S  SZ  T  TY  U  Ú  Ü  Ű  V  W  X  Y  Z  ZS  #   
     
 
 
 
 
 
Keresés:
 
   
 
Editorok figyelmébe


A frissen szerkesztett bejegyzések az editorok várólistáira kerülnek. A szerkesztőkön és a szerzőn kívül más nem láthatja őket addig, amíg nem gyűjtöttek be legalább négy editori szavazatot (nincs jelentősége, hogy az értékelés "oké" vagy "gáz", a lényeg, hogy négy szerkesztő értékelje a bejegyzést).
Más részről egy bejegyzést elég három szerkesztőnek lehúznia a klotyón ahhoz, hogy majdnem biztosan ne kerüljön ki az oldalra (azért majdnem, mert a moderátorok még egyszer elbírálják a sorsát).

Editorként kifejezheted tetszésedet/nemtetszésedet a bejegyzésekről, kedvenceket választhatsz közülük, vagy ha valamelyik nem felelne meg az alábbi irányelvek valamelyikének, akkor lehúzhatod a klotyón.

A klotyó használatához vedd figyelembe a következőket:

1. Publikálhatjuk hírességek, közéleti személyiségek neveit, de nem tehetjük közzé az olyan bejegyzéseket, amelyek magánszemélyek nevét, adatait tartalmazzák.
Tehát közzétehetünk pl. Pély Barna nevét tartalmazó bejegyzést, mert ő ismert zenész, de el kell vetni a "barátnőm Fehér Anna, lakik Miskolcon itt és itt, mobilszáma..." stb. típusú bejegyzéseket. (Keresztnevek önmagukban rendben vannak, mert _csak_ keresztnév még nem azonosít egyértelműen senkit.) Ugyanez az elv alkalmazandó intézményekre, vállalkozásokra, csoportokra: ha széles körben ismert, publikálható; ha ismeretlen, akkor nem.

2. Közzéteszünk faji és szexuális tárgyú bejegyzéseket (pl. egy zsidóvicc vagy malackodó beszólás még elfér), de elvetjük az öncélú szexista vagy a fajgyűlölő, gyűlöletkeltő definíciókat, bejegyzéseket.

3. Ne húzz le a klotyón egy bejegyzést csak azért, mert nem ismered, hiányosnak/pontatlannak találod vagy nem értesz vele egyet. Arra ott van a lekonyuló hüvelykujjad.

4. Ne húzz le a klotyón valamit csak azért, mert nem találod elég "szlengesnek" vagy mert szerepel egy "normális" szótárban. Ha valaki használja azt a szót, az az ő saját szlengjének minősül.

5. Ne húzz le a klotyón olyan bejegyzést, amelyben helyesírási hibákat, elütéseket vélsz találni. Sajnálatos, ha valaki nem tud helyesen írni és szabatosan fogalmazni, de ettől függetlenül az általa szolgáltatott információ még lehet hasznos.

6. Vicc, szarkazmus, irónia szerepelhet bejegyzésekben, de csak akkor, ha nem túl szűk a közösség, amely értheti (tehát kár olyan poént közzétenni, amin csak maréknyi "beavatott" tud derülni, mert kizárólag ők tudják, hogy miért is vicces).

7. A nyilvánvaló hülyeségeket, a csupa nagybetűvel vagy idegen nyelven írt definíciókat, öncélú, önmagukba forduló magyarázatokat nyugodtan húzd le a klotyón.

8. Húzd le a klotyón az olyan bejegyzéseket, amelyek olyan reklámot vagy hirdetést tartalmaznak, amely egyértelműen nem lehet a definíció része.

9. Ha egy bejegyzést valószínűtlennek, humbugnak találsz, de maga a definíció szórakoztató (és nincs ellentmondásban a fentebb vázolt irányelvekkel), akkor nyugodtan engedd át.


Körülbelül ennyi. Jó szórakozást!
 
1. old school  
      szleng szótár
  (oldszkúl) Angol kifejezés, általában bármire alkalmazhatod, ami egy korábbi időszakból származik, és tisztelettel, megbecsüléssel tekintesz rá. Jellemzően zenében, különböző szubkultúrákban használatos jelző.

Szabatosabban megfogalmazva old schoolnak általában egy adott szubkultúra kezdeti (vagy az aktuálisat megelőző) időszakát képviselő, eredeti mintákat nevezzük. A szubkultúra új generációs tagjainak szemléletváltozása, a szubkultúra evolúciója gyakran okozza az old school-vonulat külön irányzatként történő továbbélését, kiválását.

Lásd még: retro

Például
• a hip-hop kultúrájában az old school az 1970-es évek és az 1980-as évek elejére tehető;
• a gördeszkások az 1990-es évek "harmadik generációját" emlegetik old schoolként;
• szerepjátékosok az AD&D első szabálykönyve megjelenéséig létrejött szabályrendszereket és játékokat tekintik old schoolnak;
• a számítógépes játékok esetében alapvetően a 3D-s grafika megjelenése előtti játékok, de még inkább a korai hardverekre (ZX-Spectrum, Commodore, stb.) megjelent játékok sorolhatók az old school kategóriába;
és így tovább.
Ezek az időszakok azonban a szubkultúrák továbbélésével várhatóan vagy átértékelődnek, vagy kiterjednek nagyobb intervallumra.
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  scarredfist | 2008-06-10 | fiatalok körében | mai szleng    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Marvel Lucha Libre - Deadpool Vinyl figura 10cmFunko POP! Marvel Lucha Libre - Deadpool Vinyl figura 10cm csak, 5.065 FtFunko POP! Bad Boys - Marcus Burnett (Martin Lawrence) Vinyl Figura 10cmFunko POP! Bad Boys - Marcus Burnett (Martin Lawrence) Vinyl Figura 10cm csak, 4.644 Ft
 
 
 
szleng szótár szleng szótár
    GYIK |  média ajánlat |  jogi dolgok |  kapcsolat    
Ajánlott böngészők: Firefox, Google Chrome, Safari, IE7
© felező 2008. Minden jog fenntartva.
szleng szótár