szleng szótár
  
 
 
 a többiek
 GYIK
szleng szótár
 
 
 
 
  előfordulások   |    címkék   |    időrendben   |    random   |    wanted  
  A  Á  B  C  CS  D  E  É  F  G  GY  H  I  Í  J  K  L  LY  M  N  NY  O  Ó  Ö  Ő  P  Q  R  S  SZ  T  TY  U  Ú  Ü  Ű  V  W  X  Y  Z  ZS  #   
     
 
 
 
RENDSZERMIGRÁLÁS
GYIK
LINKELT KEDVENCEK
HA MÉG ÚJ VAGY NÁLUNK
szleng szótár
PÁR SZÓ A MŰKÖDÉSRŐL
szleng szótár
EDITOR
A TÖBBIEK FELHASZNÁLÓI STATISZTIKÁK
 
 
Technikai rizsa
A keresőnk elsőre szokatlan lehet, mert van ugyan keres gomb, de csak dísznek. Igazából gépelés közben (ha vakon gépelsz) már láthatod is, hogyan szűkül betűről-betűre a keresett szavak köre, míg végül jó esetben a megfelelőnél lyukadsz ki. Ha peched van, és nem találtunk neked semmit, még mindig hozzáadhatod a hiába keresett szavad a wanted-listánkhoz, így előbb-utóbb csak erre téved valaki, aki tudja, mit jelent az általad keresett szó, és kiegészíti egy definícióval.
A keresés teljes körű, tehát nem csak a címszavak között bogarászunk az általad keresett minta után, hanem adatbázisunk minden zugát feltúrjuk. Egy egyszerű példa, hogy miért jó ez neked: Tegyük fel, hogy a "humplebup" szó jelentését akarod megtudni. Ilyen címszavú bejegyzés ugyan nem szerepel az adatbázisunkban, de a keresőnk megtalálja a szavadat a "cenglerop" szó definíciójában, ahol a szerző felsorolta a "cenglerop" szó szinonimáit, köztük a "humblebup"-ot is. Ugyan még mindig nem tudod pontosan, hogy mit jelent a "humblebup" szó, de a "cenglerop" szó jelentéséből kiindulva már tudod hová tenni.
Ha pontosan tudod mire vagy kíváncsi, a keresett kifejezést zárd macskakörmök ("") közé, akkor csak pontos találatokat kapsz (vagy nem kapsz).
A hozzáad oldalon a beviteli mezők mellett kis, zárójeles felkiáltójeleket láthatsz. Ha föléjük helyezed a kurzort, a felbukkanó buborékokban apróbb működési tippeket olvashatsz, pl. megtudhatod, hogy a kapcsos zárójelek közé zárt szövegrészek kereszthivatkozásokká alakulnak. Nem kell törvényszerűen léteznie annak a bejegyzésnek, amire a kereszthivatkozásod mutat. Megírhatod később, vagy megírhatja más.
Külső weboldalra mutató hivatkozást is elhelyezhetsz, egyszerűen http://-rel kell kezdened egy szövegrészt, és a következő karaktersorozat a következő szóközig bezárólag kifelé mutató linkké alakul. Ezzel a lehetőséggel csínján bánj, ne szórd tele a definícióidat külső hivatkozásokkal.
  2008. 08. 30.
szleng szótár
 
 
 
 
szleng szótár szleng szótár
    GYIK |  média ajánlat |  jogi dolgok |  kapcsolat    
Ajánlott böngészők: Firefox, Google Chrome, Safari, IE7
© felező 2008. Minden jog fenntartva.
szleng szótár