szleng szótár
  
 
 
 a többiek
 GYIK
szleng szótár
 
 
 
 
  előfordulások   |    címkék   |    időrendben   |    random   |    wanted  
  A  Á  B  C  CS  D  E  É  F  G  GY  H  I  Í  J  K  L  LY  M  N  NY  O  Ó  Ö  Ő  P  Q  R  S  SZ  T  TY  U  Ú  Ü  Ű  V  W  X  Y  Z  ZS  #   
     
 
 
 
 
 
Keresés:
 
   
 
Editorok figyelmébe


A frissen szerkesztett bejegyzések az editorok várólistáira kerülnek. A szerkesztőkön és a szerzőn kívül más nem láthatja őket addig, amíg nem gyűjtöttek be legalább négy editori szavazatot (nincs jelentősége, hogy az értékelés "oké" vagy "gáz", a lényeg, hogy négy szerkesztő értékelje a bejegyzést).
Más részről egy bejegyzést elég három szerkesztőnek lehúznia a klotyón ahhoz, hogy majdnem biztosan ne kerüljön ki az oldalra (azért majdnem, mert a moderátorok még egyszer elbírálják a sorsát).

Editorként kifejezheted tetszésedet/nemtetszésedet a bejegyzésekről, kedvenceket választhatsz közülük, vagy ha valamelyik nem felelne meg az alábbi irányelvek valamelyikének, akkor lehúzhatod a klotyón.

A klotyó használatához vedd figyelembe a következőket:

1. Publikálhatjuk hírességek, közéleti személyiségek neveit, de nem tehetjük közzé az olyan bejegyzéseket, amelyek magánszemélyek nevét, adatait tartalmazzák.
Tehát közzétehetünk pl. Pély Barna nevét tartalmazó bejegyzést, mert ő ismert zenész, de el kell vetni a "barátnőm Fehér Anna, lakik Miskolcon itt és itt, mobilszáma..." stb. típusú bejegyzéseket. (Keresztnevek önmagukban rendben vannak, mert _csak_ keresztnév még nem azonosít egyértelműen senkit.) Ugyanez az elv alkalmazandó intézményekre, vállalkozásokra, csoportokra: ha széles körben ismert, publikálható; ha ismeretlen, akkor nem.

2. Közzéteszünk faji és szexuális tárgyú bejegyzéseket (pl. egy zsidóvicc vagy malackodó beszólás még elfér), de elvetjük az öncélú szexista vagy a fajgyűlölő, gyűlöletkeltő definíciókat, bejegyzéseket.

3. Ne húzz le a klotyón egy bejegyzést csak azért, mert nem ismered, hiányosnak/pontatlannak találod vagy nem értesz vele egyet. Arra ott van a lekonyuló hüvelykujjad.

4. Ne húzz le a klotyón valamit csak azért, mert nem találod elég "szlengesnek" vagy mert szerepel egy "normális" szótárban. Ha valaki használja azt a szót, az az ő saját szlengjének minősül.

5. Ne húzz le a klotyón olyan bejegyzést, amelyben helyesírási hibákat, elütéseket vélsz találni. Sajnálatos, ha valaki nem tud helyesen írni és szabatosan fogalmazni, de ettől függetlenül az általa szolgáltatott információ még lehet hasznos.

6. Vicc, szarkazmus, irónia szerepelhet bejegyzésekben, de csak akkor, ha nem túl szűk a közösség, amely értheti (tehát kár olyan poént közzétenni, amin csak maréknyi "beavatott" tud derülni, mert kizárólag ők tudják, hogy miért is vicces).

7. A nyilvánvaló hülyeségeket, a csupa nagybetűvel vagy idegen nyelven írt definíciókat, öncélú, önmagukba forduló magyarázatokat nyugodtan húzd le a klotyón.

8. Húzd le a klotyón az olyan bejegyzéseket, amelyek olyan reklámot vagy hirdetést tartalmaznak, amely egyértelműen nem lehet a definíció része.

9. Ha egy bejegyzést valószínűtlennek, humbugnak találsz, de maga a definíció szórakoztató (és nincs ellentmondásban a fentebb vázolt irányelvekkel), akkor nyugodtan engedd át.


Körülbelül ennyi. Jó szórakozást!
 
1. Csajágaröcsöge  
      szleng szótár
  Meghatározhatatlan hely, hasonló, mint a Bivalybasznád.  
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  Libero | 2009-02-18 | általános | köznyelv    új definíció hozzáfűzése
Észvesztő útvesztőÉszvesztő útvesztő csak, 6.500 FtForrest Gump - Forrest (Ping Pong Outfit) Vinyl Figura 10cmForrest Gump - Forrest (Ping Pong Outfit) Vinyl Figura 10cm csak, 4.390 FtCortex KidsCortex Kids csak, 3.790 FtFunko POP! The Mandalorian - Kuiil Vinyl Figura 10cmFunko POP! The Mandalorian - Kuiil Vinyl Figura 10cm csak, 4.540 Ft
2. Csajágaröcsöge  
      szleng szótár
  Csajágon a vasútállomás mellett van a röcsöge(i) domb.
Ezért nem meghatározhatatlan mint a Bivalybasznád, ugyanis régebben valóban igy használták, hogy "Csajágaröcsöge."

Nem ártana, ha a bejegyzést író felhasználó egy kicsit utána nézne néhány dolognak mielőtt hülyeségeket beszél. Én néhány éve költöztem Csajágra az Alföldről, ezért én is viccesnek tartottam ezt a nevet. De azóta informálódtam és ma már kiállok az igazság mellett.
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  stormwitch | 2009-04-20 | Dunántúl | Csajág    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Big Bang Theory S2 - Raj Vinyl Figura 10cmFunko POP! Big Bang Theory S2 - Raj Vinyl Figura 10cm csak, 4.540 FtFunko POP! Big Bang Theory S2 - Raj Vinyl Figura 10cmFunko POP! Big Bang Theory S2 - Raj Vinyl Figura 10cm csak, 4.540 FtJógi társasjátékJógi társasjáték csak, 2.590 FtMonopoly Standard ingatlan kereskedelmi társasjáték- 2017-es kiadásMonopoly Standard ingatlan kereskedelmi társasjáték- 2017-es kiadás csak, 8.290 Ft
 
 
 
szleng szótár szleng szótár
    GYIK |  média ajánlat |  jogi dolgok |  kapcsolat    
Ajánlott böngészők: Firefox, Google Chrome, Safari, IE7
© felező 2008. Minden jog fenntartva.
szleng szótár