szleng szótár
  
 
 
 a többiek
 GYIK
szleng szótár
 
 
 
 
  előfordulások   |    címkék   |    időrendben   |    random   |    wanted  
  A  Á  B  C  CS  D  E  É  F  G  GY  H  I  Í  J  K  L  LY  M  N  NY  O  Ó  Ö  Ő  P  Q  R  S  SZ  T  TY  U  Ú  Ü  Ű  V  W  X  Y  Z  ZS  #   
     
 
 
 
 
 
Keresés:
 
   
 
Editorok figyelmébe


A frissen szerkesztett bejegyzések az editorok várólistáira kerülnek. A szerkesztőkön és a szerzőn kívül más nem láthatja őket addig, amíg nem gyűjtöttek be legalább négy editori szavazatot (nincs jelentősége, hogy az értékelés "oké" vagy "gáz", a lényeg, hogy négy szerkesztő értékelje a bejegyzést).
Más részről egy bejegyzést elég három szerkesztőnek lehúznia a klotyón ahhoz, hogy majdnem biztosan ne kerüljön ki az oldalra (azért majdnem, mert a moderátorok még egyszer elbírálják a sorsát).

Editorként kifejezheted tetszésedet/nemtetszésedet a bejegyzésekről, kedvenceket választhatsz közülük, vagy ha valamelyik nem felelne meg az alábbi irányelvek valamelyikének, akkor lehúzhatod a klotyón.

A klotyó használatához vedd figyelembe a következőket:

1. Publikálhatjuk hírességek, közéleti személyiségek neveit, de nem tehetjük közzé az olyan bejegyzéseket, amelyek magánszemélyek nevét, adatait tartalmazzák.
Tehát közzétehetünk pl. Pély Barna nevét tartalmazó bejegyzést, mert ő ismert zenész, de el kell vetni a "barátnőm Fehér Anna, lakik Miskolcon itt és itt, mobilszáma..." stb. típusú bejegyzéseket. (Keresztnevek önmagukban rendben vannak, mert _csak_ keresztnév még nem azonosít egyértelműen senkit.) Ugyanez az elv alkalmazandó intézményekre, vállalkozásokra, csoportokra: ha széles körben ismert, publikálható; ha ismeretlen, akkor nem.

2. Közzéteszünk faji és szexuális tárgyú bejegyzéseket (pl. egy zsidóvicc vagy malackodó beszólás még elfér), de elvetjük az öncélú szexista vagy a fajgyűlölő, gyűlöletkeltő definíciókat, bejegyzéseket.

3. Ne húzz le a klotyón egy bejegyzést csak azért, mert nem ismered, hiányosnak/pontatlannak találod vagy nem értesz vele egyet. Arra ott van a lekonyuló hüvelykujjad.

4. Ne húzz le a klotyón valamit csak azért, mert nem találod elég "szlengesnek" vagy mert szerepel egy "normális" szótárban. Ha valaki használja azt a szót, az az ő saját szlengjének minősül.

5. Ne húzz le a klotyón olyan bejegyzést, amelyben helyesírási hibákat, elütéseket vélsz találni. Sajnálatos, ha valaki nem tud helyesen írni és szabatosan fogalmazni, de ettől függetlenül az általa szolgáltatott információ még lehet hasznos.

6. Vicc, szarkazmus, irónia szerepelhet bejegyzésekben, de csak akkor, ha nem túl szűk a közösség, amely értheti (tehát kár olyan poént közzétenni, amin csak maréknyi "beavatott" tud derülni, mert kizárólag ők tudják, hogy miért is vicces).

7. A nyilvánvaló hülyeségeket, a csupa nagybetűvel vagy idegen nyelven írt definíciókat, öncélú, önmagukba forduló magyarázatokat nyugodtan húzd le a klotyón.

8. Húzd le a klotyón az olyan bejegyzéseket, amelyek olyan reklámot vagy hirdetést tartalmaznak, amely egyértelműen nem lehet a definíció része.

9. Ha egy bejegyzést valószínűtlennek, humbugnak találsz, de maga a definíció szórakoztató (és nincs ellentmondásban a fentebb vázolt irányelvekkel), akkor nyugodtan engedd át.


Körülbelül ennyi. Jó szórakozást!
 
1. celeb  
      szleng szótár
  Híresség, ismert ember (amit a bulvár előszeretettel használ a sztárocska helyett). Az angol szlengből átvett szó.  
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  adrus | 2008-09-22 | bulvár/média | általános    új definíció hozzáfűzése
Bang! a PárbajBang! a Párbaj csak, 5.090 FtFunko POP! Tiger Woods (Red Shirt) Vinyl Figura 10cmFunko POP! Tiger Woods (Red Shirt) Vinyl Figura 10cm csak, 4.750 FtFunko POP! Lion King - Oroszlánkirály  Mufasa Vinyl FiguraFunko POP! Lion King - Oroszlánkirály Mufasa Vinyl Figura csak, 4.290 FtFunko POP! Game of Thrones: Gendry Vinyl Figura 10cmFunko POP! Game of Thrones: Gendry Vinyl Figura 10cm csak, 4.290 Ft
2. celeb  
      szleng szótár
  Az angol celebrity szó rövidülése, jelentése: híresség, híres ember, sztár.
Sajnálatos módon mint mangol (azaz hunglish) szó kezd beépülni a magyar nyelvbe is (lásd: Celeb vagyok, ments ki innen!).
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  calandola | 2008-10-08 | bulvár/média | általános    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Avengers: Infinity War - Captain America Vinyl Figura 10cmFunko POP! Avengers: Infinity War - Captain America Vinyl Figura 10cm csak, 4.450 FtFunko POP! Mr Bean Pajamas Vinyl Figura 10cmFunko POP! Mr Bean Pajamas Vinyl Figura 10cm csak, 4.600 FtFunko POP! Marvel - Inhumans Lockjaw Vinyl Figure Bobble-Head 10cmFunko POP! Marvel - Inhumans Lockjaw Vinyl Figure Bobble-Head 10cm csak, 4.290 FtFunko POP! The Lion King - Rafiki Vinyl Figura 10cmFunko POP! The Lion King - Rafiki Vinyl Figura 10cm csak, 4.290 Ft
3. celeb  
      szleng szótár
  Egy viszonylag széles körben népszerű - híres vagy hírhedt - személy, akire hatalmas közönség- és médiafigyelem irányul.

Celebnek nevezhető az a nő vagy férfi, akit ismertsége folytán felismernek a társadalom tagjai.
A celebeknek mindig pont a megfelelő helyen kell lenniük pont a megfelelő időben, hogy az újságírók észrevegyék és a lehető legspontánabb módon le is fényképezzék őket.
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  Ky | 2010-11-23 | nemzetközi | bulvár/média, általános    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Marvel Spider-Man Pókember Vinyl Figura 10cmFunko POP! Marvel Spider-Man Pókember Vinyl Figura 10cm csak, 4.750 FtFunko POP! DC Heroes Wonder Woman - Antiope Vinyl Figura 10cmFunko POP! DC Heroes Wonder Woman - Antiope Vinyl Figura 10cm csak, 4.290 FtFunko POP! Star Wars - The Force Awakens: Finn with Lightsaber - Vinyl Figure 10cmFunko POP! Star Wars - The Force Awakens: Finn with Lightsaber - Vinyl Figure 10cm csak, 4.290 FtSztorikocka FantáziaSztorikocka Fantázia csak, 3.490 Ft
 
 
 
szleng szótár szleng szótár
    GYIK |  média ajánlat |  jogi dolgok |  kapcsolat    
Ajánlott böngészők: Firefox, Google Chrome, Safari, IE7
© felező 2008. Minden jog fenntartva.
szleng szótár