szleng szótár
  
 
 
 a többiek
 GYIK
szleng szótár
 
 
 
 
  előfordulások   |    címkék   |    időrendben   |    random   |    wanted  
  A  Á  B  C  CS  D  E  É  F  G  GY  H  I  Í  J  K  L  LY  M  N  NY  O  Ó  Ö  Ő  P  Q  R  S  SZ  T  TY  U  Ú  Ü  Ű  V  W  X  Y  Z  ZS  #   
     
 
 
 
 
 
Keresés:
 
   
 
Editorok figyelmébe


A frissen szerkesztett bejegyzések az editorok várólistáira kerülnek. A szerkesztőkön és a szerzőn kívül más nem láthatja őket addig, amíg nem gyűjtöttek be legalább négy editori szavazatot (nincs jelentősége, hogy az értékelés "oké" vagy "gáz", a lényeg, hogy négy szerkesztő értékelje a bejegyzést).
Más részről egy bejegyzést elég három szerkesztőnek lehúznia a klotyón ahhoz, hogy majdnem biztosan ne kerüljön ki az oldalra (azért majdnem, mert a moderátorok még egyszer elbírálják a sorsát).

Editorként kifejezheted tetszésedet/nemtetszésedet a bejegyzésekről, kedvenceket választhatsz közülük, vagy ha valamelyik nem felelne meg az alábbi irányelvek valamelyikének, akkor lehúzhatod a klotyón.

A klotyó használatához vedd figyelembe a következőket:

1. Publikálhatjuk hírességek, közéleti személyiségek neveit, de nem tehetjük közzé az olyan bejegyzéseket, amelyek magánszemélyek nevét, adatait tartalmazzák.
Tehát közzétehetünk pl. Pély Barna nevét tartalmazó bejegyzést, mert ő ismert zenész, de el kell vetni a "barátnőm Fehér Anna, lakik Miskolcon itt és itt, mobilszáma..." stb. típusú bejegyzéseket. (Keresztnevek önmagukban rendben vannak, mert _csak_ keresztnév még nem azonosít egyértelműen senkit.) Ugyanez az elv alkalmazandó intézményekre, vállalkozásokra, csoportokra: ha széles körben ismert, publikálható; ha ismeretlen, akkor nem.

2. Közzéteszünk faji és szexuális tárgyú bejegyzéseket (pl. egy zsidóvicc vagy malackodó beszólás még elfér), de elvetjük az öncélú szexista vagy a fajgyűlölő, gyűlöletkeltő definíciókat, bejegyzéseket.

3. Ne húzz le a klotyón egy bejegyzést csak azért, mert nem ismered, hiányosnak/pontatlannak találod vagy nem értesz vele egyet. Arra ott van a lekonyuló hüvelykujjad.

4. Ne húzz le a klotyón valamit csak azért, mert nem találod elég "szlengesnek" vagy mert szerepel egy "normális" szótárban. Ha valaki használja azt a szót, az az ő saját szlengjének minősül.

5. Ne húzz le a klotyón olyan bejegyzést, amelyben helyesírási hibákat, elütéseket vélsz találni. Sajnálatos, ha valaki nem tud helyesen írni és szabatosan fogalmazni, de ettől függetlenül az általa szolgáltatott információ még lehet hasznos.

6. Vicc, szarkazmus, irónia szerepelhet bejegyzésekben, de csak akkor, ha nem túl szűk a közösség, amely értheti (tehát kár olyan poént közzétenni, amin csak maréknyi "beavatott" tud derülni, mert kizárólag ők tudják, hogy miért is vicces).

7. A nyilvánvaló hülyeségeket, a csupa nagybetűvel vagy idegen nyelven írt definíciókat, öncélú, önmagukba forduló magyarázatokat nyugodtan húzd le a klotyón.

8. Húzd le a klotyón az olyan bejegyzéseket, amelyek olyan reklámot vagy hirdetést tartalmaznak, amely egyértelműen nem lehet a definíció része.

9. Ha egy bejegyzést valószínűtlennek, humbugnak találsz, de maga a definíció szórakoztató (és nincs ellentmondásban a fentebb vázolt irányelvekkel), akkor nyugodtan engedd át.


Körülbelül ennyi. Jó szórakozást!
 
1. cula  
      szleng szótár
  Rongy - mint ruha; rongy - mint ember. Jelenthet még ribancot, szajhát, szeretőt is.
(Lásd: Magyar Értelmező Kéziszótár)
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  zsigmondfia | 2008-07-08 | falvak, vidék | táj jellegű    új definíció hozzáfűzése
Színes leboruló torony (Jenga)Színes leboruló torony (Jenga) csak, 3.090 FtFunko POP! Stranger Things 3 Battle Eleven Vinyl Figura 10cmFunko POP! Stranger Things 3 Battle Eleven Vinyl Figura 10cm csak, 6.520 Ft
2. cula  
      szleng szótár
  (főnév) Hitvány fickó, tróger. Lásd még: culáger  
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  cerberus | 2008-06-06 | általános | köznyelv    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Beverly Hills Cop - Axel (Mumford) Vinyl Figura 10cmFunko POP! Beverly Hills Cop - Axel (Mumford) Vinyl Figura 10cm csak, 4.820 FtFunko POP! TV Show - Mike Donovan Vinyl figura 10cmFunko POP! TV Show - Mike Donovan Vinyl figura 10cm csak, 5.065 Ft
3. cula  
      szleng szótár
  (jelző) Az átlagnál sokkal magasabb emberre szokás mondani. Szinonimái a colos, létra.

" - Hány éves vagy?
- 15 vagyok.
- 30-nak nézel ki cula! "

(Bad Boys II)
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  Duke | 2008-06-04 | úton-útfélen | utcanyelv    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! POP Games - Miles Morales - S.T.R.I.K.E. Suit Vinyl figura 10cmFunko POP! POP Games - Miles Morales - S.T.R.I.K.E. Suit Vinyl figura 10cm csak, 5.080 FtFunko POP! Vinyl - Clue - Professor Plum Rope Vinyl figura 10cmFunko POP! Vinyl - Clue - Professor Plum Rope Vinyl figura 10cm csak, 5.080 Ft
 
 
 
szleng szótár szleng szótár
    GYIK |  média ajánlat |  jogi dolgok |  kapcsolat    
Ajánlott böngészők: Firefox, Google Chrome, Safari, IE7
© felező 2008. Minden jog fenntartva.
szleng szótár