szleng szótár
  
 
 
 a többiek
 GYIK
szleng szótár
 
 
 
 
  előfordulások   |    címkék   |    időrendben   |    random   |    wanted  
  A  Á  B  C  CS  D  E  É  F  G  GY  H  I  Í  J  K  L  LY  M  N  NY  O  Ó  Ö  Ő  P  Q  R  S  SZ  T  TY  U  Ú  Ü  Ű  V  W  X  Y  Z  ZS  #   
     
 
 
 
 
 
Keresés:
 
   
 
Editorok figyelmébe


A frissen szerkesztett bejegyzések az editorok várólistáira kerülnek. A szerkesztőkön és a szerzőn kívül más nem láthatja őket addig, amíg nem gyűjtöttek be legalább négy editori szavazatot (nincs jelentősége, hogy az értékelés "oké" vagy "gáz", a lényeg, hogy négy szerkesztő értékelje a bejegyzést).
Más részről egy bejegyzést elég három szerkesztőnek lehúznia a klotyón ahhoz, hogy majdnem biztosan ne kerüljön ki az oldalra (azért majdnem, mert a moderátorok még egyszer elbírálják a sorsát).

Editorként kifejezheted tetszésedet/nemtetszésedet a bejegyzésekről, kedvenceket választhatsz közülük, vagy ha valamelyik nem felelne meg az alábbi irányelvek valamelyikének, akkor lehúzhatod a klotyón.

A klotyó használatához vedd figyelembe a következőket:

1. Publikálhatjuk hírességek, közéleti személyiségek neveit, de nem tehetjük közzé az olyan bejegyzéseket, amelyek magánszemélyek nevét, adatait tartalmazzák.
Tehát közzétehetünk pl. Pély Barna nevét tartalmazó bejegyzést, mert ő ismert zenész, de el kell vetni a "barátnőm Fehér Anna, lakik Miskolcon itt és itt, mobilszáma..." stb. típusú bejegyzéseket. (Keresztnevek önmagukban rendben vannak, mert _csak_ keresztnév még nem azonosít egyértelműen senkit.) Ugyanez az elv alkalmazandó intézményekre, vállalkozásokra, csoportokra: ha széles körben ismert, publikálható; ha ismeretlen, akkor nem.

2. Közzéteszünk faji és szexuális tárgyú bejegyzéseket (pl. egy zsidóvicc vagy malackodó beszólás még elfér), de elvetjük az öncélú szexista vagy a fajgyűlölő, gyűlöletkeltő definíciókat, bejegyzéseket.

3. Ne húzz le a klotyón egy bejegyzést csak azért, mert nem ismered, hiányosnak/pontatlannak találod vagy nem értesz vele egyet. Arra ott van a lekonyuló hüvelykujjad.

4. Ne húzz le a klotyón valamit csak azért, mert nem találod elég "szlengesnek" vagy mert szerepel egy "normális" szótárban. Ha valaki használja azt a szót, az az ő saját szlengjének minősül.

5. Ne húzz le a klotyón olyan bejegyzést, amelyben helyesírási hibákat, elütéseket vélsz találni. Sajnálatos, ha valaki nem tud helyesen írni és szabatosan fogalmazni, de ettől függetlenül az általa szolgáltatott információ még lehet hasznos.

6. Vicc, szarkazmus, irónia szerepelhet bejegyzésekben, de csak akkor, ha nem túl szűk a közösség, amely értheti (tehát kár olyan poént közzétenni, amin csak maréknyi "beavatott" tud derülni, mert kizárólag ők tudják, hogy miért is vicces).

7. A nyilvánvaló hülyeségeket, a csupa nagybetűvel vagy idegen nyelven írt definíciókat, öncélú, önmagukba forduló magyarázatokat nyugodtan húzd le a klotyón.

8. Húzd le a klotyón az olyan bejegyzéseket, amelyek olyan reklámot vagy hirdetést tartalmaznak, amely egyértelműen nem lehet a definíció része.

9. Ha egy bejegyzést valószínűtlennek, humbugnak találsz, de maga a definíció szórakoztató (és nincs ellentmondásban a fentebb vázolt irányelvekkel), akkor nyugodtan engedd át.


Körülbelül ennyi. Jó szórakozást!
 
1. demo  
      szleng szótár
  Bemutató változat. Leggyakrabban egy szoftver, de tágabb értelemben valamilyen termék vagy szolgáltatás előzetese, amiből képet kaphatunk a végleges változatról. Pozitív értelemben marketing eszköz. Ugyanakkor negatív értelemben is használják, mert az előzetes sokszor a ténylegesnél jobb, szebb, teljesebb értékű funkciókat vetít előre, mint ahogy azt a végleges változat megjelenésekor tapasztalhatjuk.

Ez a játék még demonak is gyenge.
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  ubu1 | 2008-09-24 | általános | IT szleng    új definíció hozzáfűzése
Az elvarázsolt labirintusAz elvarázsolt labirintus csak, 8.200 FtDobble KidsDobble Kids csak, 3.790 FtFunko POP! Icons - Albert Einstein Vinyl Figura 10cmFunko POP! Icons - Albert Einstein Vinyl Figura 10cm csak, 4.290 FtBang!Bang! csak, 5.090 Ft
2. demo  
      szleng szótár
  Bemutató anyag.
A "demonstráció" szó rövidítéséből eredő kifejezés.
Kockák számára a demo:
1. Technikai erődemonstráció.
Olyan programocska, amelynek egyetlen funkciója, hogy a szabályok (pl. a mérete nem haladhatja meg a 256 kByte-ot, vagy a képfelbontás nem lehet kisebb mint 640x480 vagy csak assemblerben íródhat a forrás, stb.) és a hardver szabta keretek között a legjobb audiovizuális élményt nyújtsa (és a leggyorsabban, hibátlanul fusson, természetesen). A ma már retrónak számító számítógépes korszak programozó-scene közösségei, programozócsapatai demo-compo-kon mérték össze szakmai tudásukat és felkészültségüket. A scene krémje nagyon komoly megbecsülésnek, elismerésnek örvendett számítógépes körökben.
2. valamilyen szoftver, tipikusan játékprogram kipróbálható verziója, amelyet játszva a felhasználó kedvet kaphat a teljes játék megvásárlásához, tehát amolyan reklám. Hogy melyik fejlesztőcég mit rak egy demóba, az nagyon változó, vannak, akik éppen csak egy pályára vagy egy "küldetésre" korlátozzák a demo terjedelmét, mások egész epizódokat engednek kipróbálni ingyen.
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  cerberus | 2008-09-24 | kockák | IT szleng    új definíció hozzáfűzése
Monopoly Junior Party társasjátékMonopoly Junior Party társasjáték csak, 6.880 FtSztorikocka CselekvésekkelSztorikocka Cselekvésekkel csak, 3.500 FtMonopoly Junior Party társasjátékMonopoly Junior Party társasjáték csak, 6.880 FtDobble AnimalsDobble Animals csak, 3.790 Ft
3. demo  
      szleng szótár
  Bontás, rombolás, "utászmunka".
Az angol "demolition" (épületbontás, rombolás, pusztítás) szóból rövidült szlengkifejezés, általában valamilyen összetett szó részeként szerepel, pl. demoman (utász, bontász, romboló ember, robbantási szakértő), demosquad (bontó-rombolócsapat), democharge (rombolótöltet, robbanótöltet), stb.
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  cerberus | 2008-09-24 | internet | jövevények    új definíció hozzáfűzése
Sztorikocka CselekvésekkelSztorikocka Cselekvésekkel csak, 3.500 FtSztorikocka CselekvésekkelSztorikocka Cselekvésekkel csak, 3.500 FtSztorikocka RejtélySztorikocka Rejtély csak, 3.500 FtFunko POP! Star Wars Ep 9 - Rey Vinyl Figura 10cmFunko POP! Star Wars Ep 9 - Rey Vinyl Figura 10cm csak, 4.450 Ft
4. demo  
      szleng szótár
  Futó Work in Progress munkafolyamatok különböző munkafázisaiban a készültségi szintet prezentáló bemutató.
(Szintén a "demonstráció"-ból rövidült)

"Pénteken prezentáltuk a level3 demót, persze semmi nem működött, a főnök jól letolt minket. Hétvégén ki kell dolgoznom a krízistervet, szóval ugrott a prágai kiruccanásunk."
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  cerberus | 2008-09-24 | cégértekezletek, tárgyalótermek | marketingrizsa    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Harry Potter S8 - Ginny (Yule) Vinyl Figura 10cmFunko POP! Harry Potter S8 - Ginny (Yule) Vinyl Figura 10cm csak, 4.290 FtActivity Original 2013Activity Original 2013 csak, 7.890 FtMesterlogikaMesterlogika csak, 1.100 FtConceptConcept csak, 7.890 Ft
 
 
 
szleng szótár szleng szótár
    GYIK |  média ajánlat |  jogi dolgok |  kapcsolat    
Ajánlott böngészők: Firefox, Google Chrome, Safari, IE7
© felező 2008. Minden jog fenntartva.
szleng szótár