szleng szótár
  
 
 
 a többiek
 GYIK
szleng szótár
 
 
 
 
  előfordulások   |    címkék   |    időrendben   |    random   |    wanted  
  A  Á  B  C  CS  D  E  É  F  G  GY  H  I  Í  J  K  L  LY  M  N  NY  O  Ó  Ö  Ő  P  Q  R  S  SZ  T  TY  U  Ú  Ü  Ű  V  W  X  Y  Z  ZS  #   
     
 
 
 
 
 
Keresés:
 
   
 
Editorok figyelmébe


A frissen szerkesztett bejegyzések az editorok várólistáira kerülnek. A szerkesztőkön és a szerzőn kívül más nem láthatja őket addig, amíg nem gyűjtöttek be legalább négy editori szavazatot (nincs jelentősége, hogy az értékelés "oké" vagy "gáz", a lényeg, hogy négy szerkesztő értékelje a bejegyzést).
Más részről egy bejegyzést elég három szerkesztőnek lehúznia a klotyón ahhoz, hogy majdnem biztosan ne kerüljön ki az oldalra (azért majdnem, mert a moderátorok még egyszer elbírálják a sorsát).

Editorként kifejezheted tetszésedet/nemtetszésedet a bejegyzésekről, kedvenceket választhatsz közülük, vagy ha valamelyik nem felelne meg az alábbi irányelvek valamelyikének, akkor lehúzhatod a klotyón.

A klotyó használatához vedd figyelembe a következőket:

1. Publikálhatjuk hírességek, közéleti személyiségek neveit, de nem tehetjük közzé az olyan bejegyzéseket, amelyek magánszemélyek nevét, adatait tartalmazzák.
Tehát közzétehetünk pl. Pély Barna nevét tartalmazó bejegyzést, mert ő ismert zenész, de el kell vetni a "barátnőm Fehér Anna, lakik Miskolcon itt és itt, mobilszáma..." stb. típusú bejegyzéseket. (Keresztnevek önmagukban rendben vannak, mert _csak_ keresztnév még nem azonosít egyértelműen senkit.) Ugyanez az elv alkalmazandó intézményekre, vállalkozásokra, csoportokra: ha széles körben ismert, publikálható; ha ismeretlen, akkor nem.

2. Közzéteszünk faji és szexuális tárgyú bejegyzéseket (pl. egy zsidóvicc vagy malackodó beszólás még elfér), de elvetjük az öncélú szexista vagy a fajgyűlölő, gyűlöletkeltő definíciókat, bejegyzéseket.

3. Ne húzz le a klotyón egy bejegyzést csak azért, mert nem ismered, hiányosnak/pontatlannak találod vagy nem értesz vele egyet. Arra ott van a lekonyuló hüvelykujjad.

4. Ne húzz le a klotyón valamit csak azért, mert nem találod elég "szlengesnek" vagy mert szerepel egy "normális" szótárban. Ha valaki használja azt a szót, az az ő saját szlengjének minősül.

5. Ne húzz le a klotyón olyan bejegyzést, amelyben helyesírási hibákat, elütéseket vélsz találni. Sajnálatos, ha valaki nem tud helyesen írni és szabatosan fogalmazni, de ettől függetlenül az általa szolgáltatott információ még lehet hasznos.

6. Vicc, szarkazmus, irónia szerepelhet bejegyzésekben, de csak akkor, ha nem túl szűk a közösség, amely értheti (tehát kár olyan poént közzétenni, amin csak maréknyi "beavatott" tud derülni, mert kizárólag ők tudják, hogy miért is vicces).

7. A nyilvánvaló hülyeségeket, a csupa nagybetűvel vagy idegen nyelven írt definíciókat, öncélú, önmagukba forduló magyarázatokat nyugodtan húzd le a klotyón.

8. Húzd le a klotyón az olyan bejegyzéseket, amelyek olyan reklámot vagy hirdetést tartalmaznak, amely egyértelműen nem lehet a definíció része.

9. Ha egy bejegyzést valószínűtlennek, humbugnak találsz, de maga a definíció szórakoztató (és nincs ellentmondásban a fentebb vázolt irányelvekkel), akkor nyugodtan engedd át.


Körülbelül ennyi. Jó szórakozást!
 
1. droid  
      szleng szótár
  (főnév) Olyan emberre mondják, akinek nincsenek saját gondolatai, azt teszi, azt visszhangozza, amit mások mondanak neki, gondolkodás nélkül.
Szokás elvakult pártaktivistákra is használni (oldaltól függetlenül).
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  cerberus | 2008-06-03 | általános | köznyelv    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! BC Awareness Bombshell Harley Quinn Vinyl 10cm figuraFunko POP! BC Awareness Bombshell Harley Quinn Vinyl 10cm figura csak, 6.490 FtFunko POP! Marvel Black Panther Wakanda Namor kulcstartóFunko POP! Marvel Black Panther Wakanda Namor kulcstartó csak, 3.290 Ft
2. droid  
      szleng szótár
  (főnév) Olyan dolgozó, akinek betűre pontosan előírják, hogy mit kell tennie, és ezektől az instrukcióktól semmiben sem térhet el. A feladat befejezését halk csipogással jelzi :)  
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  scarredfist | 2008-06-03 | Győr-Moson-Sopron megye | IT szleng    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Animation Fullmetal Alchemist Brotherhood - Riza Hawkeye Vinyl figura 10cmFunko POP! Animation Fullmetal Alchemist Brotherhood - Riza Hawkeye Vinyl figura 10cm csak, 5.590 FtFunko POP! - NBA Bulls Michael Jordan Vinyl figura 10cmFunko POP! - NBA Bulls Michael Jordan Vinyl figura 10cm csak, 7.290 Ft
3. droid  
      szleng szótár
  Hipermarketekben (Tesco, Auchan stb.) dolgozó kocsigyűjtők, árufeltöltők és anyagmozgatók gyűjtőneve.

"Szólj a droidoknak, addig nem mennek haza, míg be nem hordják a raktárból a cuccot!"
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  Libero | 2008-09-11 | általános | kereskedelem    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Marvel What If - Frost Giant Loki 10cm játékfiguraFunko POP! Marvel What If - Frost Giant Loki 10cm játékfigura csak, 5.590 FtFunko POP! My Hero Academia - Hősakadémia - Kyouka Jirou kulcstartóFunko POP! My Hero Academia - Hősakadémia - Kyouka Jirou kulcstartó csak, 2.490 Ft
4. droid  
      szleng szótár
  A legokádékabb ún. ganaj melót, munkát végző emberek, akik napszámban dolgoznak.  
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  Omerta | 2008-08-25 | általános | mai szleng    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! The Matrix 4 - Morpheus Vinyl figura 10cmFunko POP! The Matrix 4 - Morpheus Vinyl figura 10cm csak, 4.990 FtFunko POP! Infinity Warps - Iron Hammer Vinyl figura 10cmFunko POP! Infinity Warps - Iron Hammer Vinyl figura 10cm csak, 5.490 Ft
5. droid  
      szleng szótár
  Rohamrendőr pajzzsal, sisakkal, mellvérttel, herevédővel, néha viperával felszerelve. Nevét a Csillagok Háborúja sorozat robotkatonáiról kapta.

"Bazzeg, komoly volt tegnap, megyünk Krisszel meccsre, azt vagy 100 droiddal farkasszemeztünk geci."
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  bazsika | 2009-10-04 | Utca | rendőrség    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! LF Disney NBC - Zero kitűzőFunko POP! LF Disney NBC - Zero kitűző csak, 5.490 FtFunko POP! Simpsons - Obeseus Homer vinyl 10cm figuraFunko POP! Simpsons - Obeseus Homer vinyl 10cm figura csak, 5.690 Ft
 
 
 
szleng szótár szleng szótár
    GYIK |  média ajánlat |  jogi dolgok |  kapcsolat    
Ajánlott böngészők: Firefox, Google Chrome, Safari, IE7
© felező 2008. Minden jog fenntartva.
szleng szótár