szleng szótár
  
 
 
 a többiek
 GYIK
szleng szótár
 
 
 
 
  előfordulások   |    címkék   |    időrendben   |    random   |    wanted  
  A  Á  B  C  CS  D  E  É  F  G  GY  H  I  Í  J  K  L  LY  M  N  NY  O  Ó  Ö  Ő  P  Q  R  S  SZ  T  TY  U  Ú  Ü  Ű  V  W  X  Y  Z  ZS  #   
     
 
 
 
 
 
Keresés:
 
   
 
Editorok figyelmébe


A frissen szerkesztett bejegyzések az editorok várólistáira kerülnek. A szerkesztőkön és a szerzőn kívül más nem láthatja őket addig, amíg nem gyűjtöttek be legalább négy editori szavazatot (nincs jelentősége, hogy az értékelés "oké" vagy "gáz", a lényeg, hogy négy szerkesztő értékelje a bejegyzést).
Más részről egy bejegyzést elég három szerkesztőnek lehúznia a klotyón ahhoz, hogy majdnem biztosan ne kerüljön ki az oldalra (azért majdnem, mert a moderátorok még egyszer elbírálják a sorsát).

Editorként kifejezheted tetszésedet/nemtetszésedet a bejegyzésekről, kedvenceket választhatsz közülük, vagy ha valamelyik nem felelne meg az alábbi irányelvek valamelyikének, akkor lehúzhatod a klotyón.

A klotyó használatához vedd figyelembe a következőket:

1. Publikálhatjuk hírességek, közéleti személyiségek neveit, de nem tehetjük közzé az olyan bejegyzéseket, amelyek magánszemélyek nevét, adatait tartalmazzák.
Tehát közzétehetünk pl. Pély Barna nevét tartalmazó bejegyzést, mert ő ismert zenész, de el kell vetni a "barátnőm Fehér Anna, lakik Miskolcon itt és itt, mobilszáma..." stb. típusú bejegyzéseket. (Keresztnevek önmagukban rendben vannak, mert _csak_ keresztnév még nem azonosít egyértelműen senkit.) Ugyanez az elv alkalmazandó intézményekre, vállalkozásokra, csoportokra: ha széles körben ismert, publikálható; ha ismeretlen, akkor nem.

2. Közzéteszünk faji és szexuális tárgyú bejegyzéseket (pl. egy zsidóvicc vagy malackodó beszólás még elfér), de elvetjük az öncélú szexista vagy a fajgyűlölő, gyűlöletkeltő definíciókat, bejegyzéseket.

3. Ne húzz le a klotyón egy bejegyzést csak azért, mert nem ismered, hiányosnak/pontatlannak találod vagy nem értesz vele egyet. Arra ott van a lekonyuló hüvelykujjad.

4. Ne húzz le a klotyón valamit csak azért, mert nem találod elég "szlengesnek" vagy mert szerepel egy "normális" szótárban. Ha valaki használja azt a szót, az az ő saját szlengjének minősül.

5. Ne húzz le a klotyón olyan bejegyzést, amelyben helyesírási hibákat, elütéseket vélsz találni. Sajnálatos, ha valaki nem tud helyesen írni és szabatosan fogalmazni, de ettől függetlenül az általa szolgáltatott információ még lehet hasznos.

6. Vicc, szarkazmus, irónia szerepelhet bejegyzésekben, de csak akkor, ha nem túl szűk a közösség, amely értheti (tehát kár olyan poént közzétenni, amin csak maréknyi "beavatott" tud derülni, mert kizárólag ők tudják, hogy miért is vicces).

7. A nyilvánvaló hülyeségeket, a csupa nagybetűvel vagy idegen nyelven írt definíciókat, öncélú, önmagukba forduló magyarázatokat nyugodtan húzd le a klotyón.

8. Húzd le a klotyón az olyan bejegyzéseket, amelyek olyan reklámot vagy hirdetést tartalmaznak, amely egyértelműen nem lehet a definíció része.

9. Ha egy bejegyzést valószínűtlennek, humbugnak találsz, de maga a definíció szórakoztató (és nincs ellentmondásban a fentebb vázolt irányelvekkel), akkor nyugodtan engedd át.


Körülbelül ennyi. Jó szórakozást!
 
1. lebuj  
      szleng szótár
  Kétes hírű, gyakran koszos-füstös kocsma, vagy bár. Bűnözők, maffiózók találkahelye. Késdobáló jellege miatt gyakoriak a verekedések, esetenként a gyilkosságok.
Amcsi filmekben ha egy nyomozó keres egy alvilági figurát, ide mindig betér legalább egyszer, és elbeszélget a csapossal.
Ilyen helyeken gyakran láthatunk sztriptízműsort, de minimum játszik egy bárzongorista, vagy élőzene kíséretével énekel a helyi maffiafőnök aktuális barátnője.
A "hátsó" irodában köttetnek a kábítószer-ügyletek.

- Gyere, itt megiszunk egy sört.
- Ebbe a lebujba be nem teszem a lábam, a múlt héten is megkéseltek valakit.
- Tényleg?
- Jah, csórikám bele is halt.
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  Libero | 2009-03-26 | bizalmas szóhasználatban | éjszakai élet    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Frozen 2 - Kristoff Vinyl Figura 10cmFunko POP! Frozen 2 - Kristoff Vinyl Figura 10cm csak, 4.200 FtAz elvarázsolt labirintusAz elvarázsolt labirintus csak, 8.200 FtDobbleDobble csak, 3.790 FtFunko POP! Game of Thrones - Jon Snow Vinyl Figura 10cmFunko POP! Game of Thrones - Jon Snow Vinyl Figura 10cm csak, 4.420 Ft
2. lebuj  
      szleng szótár
  Bordélyház, kupi.  
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  Aliandra | 2009-03-25 | általános | általános    új definíció hozzáfűzése
Dixit 2 - KalandokDixit 2 - Kalandok csak, 4.790 FtMagyar Népmesék társasjátékMagyar Népmesék társasjáték csak, 8.990 FtFunko POP! Big Bang Theory S2 - Amy Vinyl Figura 10cmFunko POP! Big Bang Theory S2 - Amy Vinyl Figura 10cm csak, 4.450 FtFunko POP! Frozen 2 - Anna Vinyl Figura 10cmFunko POP! Frozen 2 - Anna Vinyl Figura 10cm csak, 4.450 Ft
 
 
 
szleng szótár szleng szótár
    GYIK |  média ajánlat |  jogi dolgok |  kapcsolat    
Ajánlott böngészők: Firefox, Google Chrome, Safari, IE7
© felező 2008. Minden jog fenntartva.
szleng szótár