szleng szótár
  
 
 
 a többiek
 GYIK
szleng szótár
 
 
 
 
  előfordulások   |    címkék   |    időrendben   |    random   |    wanted  
  A  Á  B  C  CS  D  E  É  F  G  GY  H  I  Í  J  K  L  LY  M  N  NY  O  Ó  Ö  Ő  P  Q  R  S  SZ  T  TY  U  Ú  Ü  Ű  V  W  X  Y  Z  ZS  #   
     
 
 
 
 
 
Keresés:
 
   
 
Editorok figyelmébe


A frissen szerkesztett bejegyzések az editorok várólistáira kerülnek. A szerkesztőkön és a szerzőn kívül más nem láthatja őket addig, amíg nem gyűjtöttek be legalább négy editori szavazatot (nincs jelentősége, hogy az értékelés "oké" vagy "gáz", a lényeg, hogy négy szerkesztő értékelje a bejegyzést).
Más részről egy bejegyzést elég három szerkesztőnek lehúznia a klotyón ahhoz, hogy majdnem biztosan ne kerüljön ki az oldalra (azért majdnem, mert a moderátorok még egyszer elbírálják a sorsát).

Editorként kifejezheted tetszésedet/nemtetszésedet a bejegyzésekről, kedvenceket választhatsz közülük, vagy ha valamelyik nem felelne meg az alábbi irányelvek valamelyikének, akkor lehúzhatod a klotyón.

A klotyó használatához vedd figyelembe a következőket:

1. Publikálhatjuk hírességek, közéleti személyiségek neveit, de nem tehetjük közzé az olyan bejegyzéseket, amelyek magánszemélyek nevét, adatait tartalmazzák.
Tehát közzétehetünk pl. Pély Barna nevét tartalmazó bejegyzést, mert ő ismert zenész, de el kell vetni a "barátnőm Fehér Anna, lakik Miskolcon itt és itt, mobilszáma..." stb. típusú bejegyzéseket. (Keresztnevek önmagukban rendben vannak, mert _csak_ keresztnév még nem azonosít egyértelműen senkit.) Ugyanez az elv alkalmazandó intézményekre, vállalkozásokra, csoportokra: ha széles körben ismert, publikálható; ha ismeretlen, akkor nem.

2. Közzéteszünk faji és szexuális tárgyú bejegyzéseket (pl. egy zsidóvicc vagy malackodó beszólás még elfér), de elvetjük az öncélú szexista vagy a fajgyűlölő, gyűlöletkeltő definíciókat, bejegyzéseket.

3. Ne húzz le a klotyón egy bejegyzést csak azért, mert nem ismered, hiányosnak/pontatlannak találod vagy nem értesz vele egyet. Arra ott van a lekonyuló hüvelykujjad.

4. Ne húzz le a klotyón valamit csak azért, mert nem találod elég "szlengesnek" vagy mert szerepel egy "normális" szótárban. Ha valaki használja azt a szót, az az ő saját szlengjének minősül.

5. Ne húzz le a klotyón olyan bejegyzést, amelyben helyesírási hibákat, elütéseket vélsz találni. Sajnálatos, ha valaki nem tud helyesen írni és szabatosan fogalmazni, de ettől függetlenül az általa szolgáltatott információ még lehet hasznos.

6. Vicc, szarkazmus, irónia szerepelhet bejegyzésekben, de csak akkor, ha nem túl szűk a közösség, amely értheti (tehát kár olyan poént közzétenni, amin csak maréknyi "beavatott" tud derülni, mert kizárólag ők tudják, hogy miért is vicces).

7. A nyilvánvaló hülyeségeket, a csupa nagybetűvel vagy idegen nyelven írt definíciókat, öncélú, önmagukba forduló magyarázatokat nyugodtan húzd le a klotyón.

8. Húzd le a klotyón az olyan bejegyzéseket, amelyek olyan reklámot vagy hirdetést tartalmaznak, amely egyértelműen nem lehet a definíció része.

9. Ha egy bejegyzést valószínűtlennek, humbugnak találsz, de maga a definíció szórakoztató (és nincs ellentmondásban a fentebb vázolt irányelvekkel), akkor nyugodtan engedd át.


Körülbelül ennyi. Jó szórakozást!
 
1. pózer  
      szleng szótár
  (főnév) Pózer (vagy pozőr, attól függően, hogy angol vagy francia felől jössz) az a személy, akire illik valamelyik az alábbiak közül:
1. vizet prédikál, de bort iszik, tehát hirdet egy eszmerendszert de nem aszerint cselekszik;
2. nincs egyetlen őszinte megnyilvánulása sem, állandóan alakoskodik, színészkedik;
3. csak azért csatlakozik egy közösséghez, vagy eszméhez, hogy ezzel valamilyen előnyhöz jusson, nem meggyőződésből - lásd: haszonlesők;
4. rendelkezik egy adott szubkultúrát azonosító összes kellékkel, de a beállítottsága, elhivatottsága messze elmarad a szubkultúra többi tagjáétól (pl. egy epillált mellkasú, szolinarancs-színű, gépolajtól és sörtől undorodó nagyon-nagyon-nagyon szelíd motoros már nagy valószínűséggel ez a kategória) - tipikusan a felvágós, trendkurva lelkületű fazonok tartoznak ebbe a csoportba;
5. kirakatember, olyan valaki, aki csak "ott van, olyan mintha", de valójában egy báb, a helyzetének minőségi tartozékai nélkül.

(jelző) Képmutató.
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  cerberus | 2008-05-30 | általános | köznyelv    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Star Wars The Last Jedi W2 - Caretaker Vinyl Figura 10cmFunko POP! Star Wars The Last Jedi W2 - Caretaker Vinyl Figura 10cm csak, 4.600 FtSztorikocka CselekvésekkelSztorikocka Cselekvésekkel csak, 3.500 FtFunko POP! Avengers: Endgame - Thor Vinyl figura 10cmFunko POP! Avengers: Endgame - Thor Vinyl figura 10cm csak, 4.290 FtFunko POP! Big Bang Theory S2 - Howard Vinyl Figura 10cmFunko POP! Big Bang Theory S2 - Howard Vinyl Figura 10cm csak, 4.290 Ft
2. pózer  
      szleng szótár
  Amatőr, kontár - elitista számítógépes 3D grafikusok, animátorok körében használatos jelző. Arra utal, hogy az adott képanyagban szereplő karaktermodell nem a grafikus saját munkája, hanem egy Poser nevű karaktermodellező program "készen szállított" modellje, amivel a grafikusnak "semmi munkája nincs", tehát csak minimális szakmai felkészültséget igényel használata.
(A valóságban persze profik is használnak Posert, jellemzően költséghatékony, időkorlátos projektekben, ahol a produktivitás az elsődleges szempont.)

- Mi a bajod ezzel a képpel, szerintem tök jó.
- Tipikus pózer karakter, bevilágítással, textúrával együtt fél óra alatt jobbat csinálok.
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  scarredfist | 2008-05-30 | internet oldalak, oktatási intézmények | IT szleng    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Frozen 2 - Mattias Vinyl Figura 10cmFunko POP! Frozen 2 - Mattias Vinyl Figura 10cm csak, 4.540 FtFunko POP! Star Wars The Last Jedi W2 - Caretaker Vinyl Figura 10cmFunko POP! Star Wars The Last Jedi W2 - Caretaker Vinyl Figura 10cm csak, 4.600 FtFunko POP! Icons - Albert Einstein Vinyl Figura 10cmFunko POP! Icons - Albert Einstein Vinyl Figura 10cm csak, 4.290 FtSztorikocka KalandokkalSztorikocka Kalandokkal csak, 3.500 Ft
 
 
 
szleng szótár szleng szótár
    GYIK |  média ajánlat |  jogi dolgok |  kapcsolat    
Ajánlott böngészők: Firefox, Google Chrome, Safari, IE7
© felező 2008. Minden jog fenntartva.
szleng szótár