szleng szótár
  
 
 
 a többiek
 GYIK
szleng szótár
 
 
 
 
  előfordulások   |    címkék   |    időrendben   |    random   |    wanted  
  A  Á  B  C  CS  D  E  É  F  G  GY  H  I  Í  J  K  L  LY  M  N  NY  O  Ó  Ö  Ő  P  Q  R  S  SZ  T  TY  U  Ú  Ü  Ű  V  W  X  Y  Z  ZS  #   
     
 
 
 
 
 
Keresés:
 
   
 
Editorok figyelmébe


A frissen szerkesztett bejegyzések az editorok várólistáira kerülnek. A szerkesztőkön és a szerzőn kívül más nem láthatja őket addig, amíg nem gyűjtöttek be legalább négy editori szavazatot (nincs jelentősége, hogy az értékelés "oké" vagy "gáz", a lényeg, hogy négy szerkesztő értékelje a bejegyzést).
Más részről egy bejegyzést elég három szerkesztőnek lehúznia a klotyón ahhoz, hogy majdnem biztosan ne kerüljön ki az oldalra (azért majdnem, mert a moderátorok még egyszer elbírálják a sorsát).

Editorként kifejezheted tetszésedet/nemtetszésedet a bejegyzésekről, kedvenceket választhatsz közülük, vagy ha valamelyik nem felelne meg az alábbi irányelvek valamelyikének, akkor lehúzhatod a klotyón.

A klotyó használatához vedd figyelembe a következőket:

1. Publikálhatjuk hírességek, közéleti személyiségek neveit, de nem tehetjük közzé az olyan bejegyzéseket, amelyek magánszemélyek nevét, adatait tartalmazzák.
Tehát közzétehetünk pl. Pély Barna nevét tartalmazó bejegyzést, mert ő ismert zenész, de el kell vetni a "barátnőm Fehér Anna, lakik Miskolcon itt és itt, mobilszáma..." stb. típusú bejegyzéseket. (Keresztnevek önmagukban rendben vannak, mert _csak_ keresztnév még nem azonosít egyértelműen senkit.) Ugyanez az elv alkalmazandó intézményekre, vállalkozásokra, csoportokra: ha széles körben ismert, publikálható; ha ismeretlen, akkor nem.

2. Közzéteszünk faji és szexuális tárgyú bejegyzéseket (pl. egy zsidóvicc vagy malackodó beszólás még elfér), de elvetjük az öncélú szexista vagy a fajgyűlölő, gyűlöletkeltő definíciókat, bejegyzéseket.

3. Ne húzz le a klotyón egy bejegyzést csak azért, mert nem ismered, hiányosnak/pontatlannak találod vagy nem értesz vele egyet. Arra ott van a lekonyuló hüvelykujjad.

4. Ne húzz le a klotyón valamit csak azért, mert nem találod elég "szlengesnek" vagy mert szerepel egy "normális" szótárban. Ha valaki használja azt a szót, az az ő saját szlengjének minősül.

5. Ne húzz le a klotyón olyan bejegyzést, amelyben helyesírási hibákat, elütéseket vélsz találni. Sajnálatos, ha valaki nem tud helyesen írni és szabatosan fogalmazni, de ettől függetlenül az általa szolgáltatott információ még lehet hasznos.

6. Vicc, szarkazmus, irónia szerepelhet bejegyzésekben, de csak akkor, ha nem túl szűk a közösség, amely értheti (tehát kár olyan poént közzétenni, amin csak maréknyi "beavatott" tud derülni, mert kizárólag ők tudják, hogy miért is vicces).

7. A nyilvánvaló hülyeségeket, a csupa nagybetűvel vagy idegen nyelven írt definíciókat, öncélú, önmagukba forduló magyarázatokat nyugodtan húzd le a klotyón.

8. Húzd le a klotyón az olyan bejegyzéseket, amelyek olyan reklámot vagy hirdetést tartalmaznak, amely egyértelműen nem lehet a definíció része.

9. Ha egy bejegyzést valószínűtlennek, humbugnak találsz, de maga a definíció szórakoztató (és nincs ellentmondásban a fentebb vázolt irányelvekkel), akkor nyugodtan engedd át.


Körülbelül ennyi. Jó szórakozást!
 
1. pingvin  
      szleng szótár
  Szellentés, pukizás.
Lásd még: galamb.
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  vingeri | 2008-08-31 | általános | fiatalok szlengje    új definíció hozzáfűzése
Dixit 2 - KalandokDixit 2 - Kalandok csak, 4.790 FtFunko POP! Lion King - Oroszlánkirály  Mufasa Vinyl FiguraFunko POP! Lion King - Oroszlánkirály Mufasa Vinyl Figura csak, 4.290 FtDobble AnimalsDobble Animals csak, 3.790 FtMonopoly Junior Party társasjátékMonopoly Junior Party társasjáték csak, 6.880 Ft
2. pingvin  
      szleng szótár
  A Linux operációs rendszer beceneve.  
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  Libero | 2008-10-15 | informatika | mai szleng    új definíció hozzáfűzése
Cortex Challenge - IQ partyCortex Challenge - IQ party csak, 3.790 FtFunko POP! Star Wars - Darth Vader Electronic Vinyl Figura 10cm (fényekkel és hanggal)Funko POP! Star Wars - Darth Vader Electronic Vinyl Figura 10cm (fényekkel és hanggal) csak, 7.200 FtFunko VYNL 2-Pack: Star Wars - Chewbacca & C-3PO Vinyl Figurák 10cmFunko VYNL 2-Pack: Star Wars - Chewbacca & C-3PO Vinyl Figurák 10cm csak, 8.200 FtFunko POP! Marvel - Inhumans Lockjaw Vinyl Figure Bobble-Head 10cmFunko POP! Marvel - Inhumans Lockjaw Vinyl Figure Bobble-Head 10cm csak, 4.290 Ft
3. pingvin  
      szleng szótár
  Általában középkorúnál idősebb, testes (nehézkesen mozgó), konzervatív fekete-fehér öltönyt/szmokingot viselő személy. Ha a haját is lenyalva viseli, teljes a hasonlóság az antarktiszi totyogó/úszó szárnyassal.

- Basszus, látod azt az aranyflitterbe öltözött gyönyörűséget a pingvin mellett? Simán a fickó lánya lehetne.
- Szerintem több zsebpénzt kap így. Csak nem látom, hogy lenne zsebe.
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  scarredfist | 2008-08-31 | partik, bulik... | ötvenesek szlengje    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Star Wars Rogue One - Jyn Erso Trooper Vinyl Figura 10cmFunko POP! Star Wars Rogue One - Jyn Erso Trooper Vinyl Figura 10cm csak, 4.290 FtRIZIKÓ - A STRATÉGIAI HÓDÍTÁS TÁRSASJÁTÉKRIZIKÓ - A STRATÉGIAI HÓDÍTÁS TÁRSASJÁTÉK csak, 11.990 FtDobble AnimalsDobble Animals csak, 3.790 FtFunko POP! Lion King - Oroszlánkirály  Mufasa Vinyl FiguraFunko POP! Lion King - Oroszlánkirály Mufasa Vinyl Figura csak, 4.290 Ft
4. pingvin  
      szleng szótár
  Számítógépfüggő, betegesen WOWos egyed, kocka, általában túlsúlyos.  
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  vajdasági szlengek | 2009-06-24 | Vajdaság | gyerekszleng    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Avengers: Infinity War - Captain America Vinyl Figura 10cmFunko POP! Avengers: Infinity War - Captain America Vinyl Figura 10cm csak, 4.450 FtPanic labPanic lab csak, 2.790 FtCortex KidsCortex Kids csak, 3.790 FtBang!Bang! csak, 5.090 Ft
5. pingvin  
      szleng szótár
  Másik neve a Tux.  
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  Uyuarasy | 2009-06-21 | általános | Internet    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Holiday - Hulk Stocking & Plush Vinyl Figura 10cmFunko POP! Holiday - Hulk Stocking & Plush Vinyl Figura 10cm csak, 4.290 FtHotel társasjátékHotel társasjáték csak, 7.990 FtCatan telepeseiCatan telepesei csak, 7.990 FtImagine társasjátékImagine társasjáték csak, 6.520 Ft
 
 
 
szleng szótár szleng szótár
    GYIK |  média ajánlat |  jogi dolgok |  kapcsolat    
Ajánlott böngészők: Firefox, Google Chrome, Safari, IE7
© felező 2008. Minden jog fenntartva.
szleng szótár