szleng szótár
  
 
 
 a többiek
 GYIK
szleng szótár
 
 
 
 
  előfordulások   |    címkék   |    időrendben   |    random   |    wanted  
  A  Á  B  C  CS  D  E  É  F  G  GY  H  I  Í  J  K  L  LY  M  N  NY  O  Ó  Ö  Ő  P  Q  R  S  SZ  T  TY  U  Ú  Ü  Ű  V  W  X  Y  Z  ZS  #   
     
 
 
 
 
 
Keresés:
 
   
 
Editorok figyelmébe


A frissen szerkesztett bejegyzések az editorok várólistáira kerülnek. A szerkesztőkön és a szerzőn kívül más nem láthatja őket addig, amíg nem gyűjtöttek be legalább négy editori szavazatot (nincs jelentősége, hogy az értékelés "oké" vagy "gáz", a lényeg, hogy négy szerkesztő értékelje a bejegyzést).
Más részről egy bejegyzést elég három szerkesztőnek lehúznia a klotyón ahhoz, hogy majdnem biztosan ne kerüljön ki az oldalra (azért majdnem, mert a moderátorok még egyszer elbírálják a sorsát).

Editorként kifejezheted tetszésedet/nemtetszésedet a bejegyzésekről, kedvenceket választhatsz közülük, vagy ha valamelyik nem felelne meg az alábbi irányelvek valamelyikének, akkor lehúzhatod a klotyón.

A klotyó használatához vedd figyelembe a következőket:

1. Publikálhatjuk hírességek, közéleti személyiségek neveit, de nem tehetjük közzé az olyan bejegyzéseket, amelyek magánszemélyek nevét, adatait tartalmazzák.
Tehát közzétehetünk pl. Pély Barna nevét tartalmazó bejegyzést, mert ő ismert zenész, de el kell vetni a "barátnőm Fehér Anna, lakik Miskolcon itt és itt, mobilszáma..." stb. típusú bejegyzéseket. (Keresztnevek önmagukban rendben vannak, mert _csak_ keresztnév még nem azonosít egyértelműen senkit.) Ugyanez az elv alkalmazandó intézményekre, vállalkozásokra, csoportokra: ha széles körben ismert, publikálható; ha ismeretlen, akkor nem.

2. Közzéteszünk faji és szexuális tárgyú bejegyzéseket (pl. egy zsidóvicc vagy malackodó beszólás még elfér), de elvetjük az öncélú szexista vagy a fajgyűlölő, gyűlöletkeltő definíciókat, bejegyzéseket.

3. Ne húzz le a klotyón egy bejegyzést csak azért, mert nem ismered, hiányosnak/pontatlannak találod vagy nem értesz vele egyet. Arra ott van a lekonyuló hüvelykujjad.

4. Ne húzz le a klotyón valamit csak azért, mert nem találod elég "szlengesnek" vagy mert szerepel egy "normális" szótárban. Ha valaki használja azt a szót, az az ő saját szlengjének minősül.

5. Ne húzz le a klotyón olyan bejegyzést, amelyben helyesírási hibákat, elütéseket vélsz találni. Sajnálatos, ha valaki nem tud helyesen írni és szabatosan fogalmazni, de ettől függetlenül az általa szolgáltatott információ még lehet hasznos.

6. Vicc, szarkazmus, irónia szerepelhet bejegyzésekben, de csak akkor, ha nem túl szűk a közösség, amely értheti (tehát kár olyan poént közzétenni, amin csak maréknyi "beavatott" tud derülni, mert kizárólag ők tudják, hogy miért is vicces).

7. A nyilvánvaló hülyeségeket, a csupa nagybetűvel vagy idegen nyelven írt definíciókat, öncélú, önmagukba forduló magyarázatokat nyugodtan húzd le a klotyón.

8. Húzd le a klotyón az olyan bejegyzéseket, amelyek olyan reklámot vagy hirdetést tartalmaznak, amely egyértelműen nem lehet a definíció része.

9. Ha egy bejegyzést valószínűtlennek, humbugnak találsz, de maga a definíció szórakoztató (és nincs ellentmondásban a fentebb vázolt irányelvekkel), akkor nyugodtan engedd át.


Körülbelül ennyi. Jó szórakozást!
 
1. pingvin  
      szleng szótár
  Szellentés, pukizás.
Lásd még: galamb.
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  vingeri | 2008-08-31 | általános | fiatalok szlengje    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Frozen 2 - Elsa fiatalon Vinyl Figura 10cmFunko POP! Frozen 2 - Elsa fiatalon Vinyl Figura 10cm csak, 4.590 FtFunko POP! Marvel Lucha Libre - Deadpool Vinyl figura 10cmFunko POP! Marvel Lucha Libre - Deadpool Vinyl figura 10cm csak, 5.065 Ft
2. pingvin  
      szleng szótár
  A Linux operációs rendszer beceneve.  
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  Libero | 2008-10-15 | informatika | mai szleng    új definíció hozzáfűzése
Színes leboruló torony (Jenga)Színes leboruló torony (Jenga) csak, 3.090 FtFunko POP! Frozen 2 - Olaf Vinyl Figura 10cmFunko POP! Frozen 2 - Olaf Vinyl Figura 10cm csak, 5.520 Ft
3. pingvin  
      szleng szótár
  Általában középkorúnál idősebb, testes (nehézkesen mozgó), konzervatív fekete-fehér öltönyt/szmokingot viselő személy. Ha a haját is lenyalva viseli, teljes a hasonlóság az antarktiszi totyogó/úszó szárnyassal.

- Basszus, látod azt az aranyflitterbe öltözött gyönyörűséget a pingvin mellett? Simán a fickó lánya lehetne.
- Szerintem több zsebpénzt kap így. Csak nem látom, hogy lenne zsebe.
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  scarredfist | 2008-08-31 | partik, bulik... | ötvenesek szlengje    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Manchester City - Ederson Santana de Moraes Vinyl Figura 10cmFunko POP! Manchester City - Ederson Santana de Moraes Vinyl Figura 10cm csak, 4.928 FtFunko POP! Harry Potter Hermione and Krum Yule Exclusive 2 figurás szettFunko POP! Harry Potter Hermione and Krum Yule Exclusive 2 figurás szett csak, 12.500 Ft
4. pingvin  
      szleng szótár
  Számítógépfüggő, betegesen WOWos egyed, kocka, általában túlsúlyos.  
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  vajdasági szlengek | 2009-06-24 | Vajdaság | gyerekszleng    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Black Widow – Black Widow (Street) Vinyl Figura 10cmFunko POP! Black Widow – Black Widow (Street) Vinyl Figura 10cm csak, 5.070 FtFunko POP! Avengers Game - Kamala Khan (Stark Tech Suit) Vinyl Figura 10cmFunko POP! Avengers Game - Kamala Khan (Stark Tech Suit) Vinyl Figura 10cm csak, 4.490 Ft
5. pingvin  
      szleng szótár
  Másik neve a Tux.  
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  Uyuarasy | 2009-06-21 | általános | Internet    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Disney Winnie the Pooh Malacka Holiday Piglet Vinyl figura 10cmFunko POP! Disney Winnie the Pooh Malacka Holiday Piglet Vinyl figura 10cm csak, 4.575 FtFunko POP! Transformers - Jazz Vinyl figura 10cmFunko POP! Transformers - Jazz Vinyl figura 10cm csak, 5.065 Ft
 
 
 
szleng szótár szleng szótár
    GYIK |  média ajánlat |  jogi dolgok |  kapcsolat    
Ajánlott böngészők: Firefox, Google Chrome, Safari, IE7
© felező 2008. Minden jog fenntartva.
szleng szótár