szleng szótár
  
 
 
 a többiek
 GYIK
szleng szótár
 
 
 
 
  előfordulások   |    címkék   |    időrendben   |    random   |    wanted  
  A  Á  B  C  CS  D  E  É  F  G  GY  H  I  Í  J  K  L  LY  M  N  NY  O  Ó  Ö  Ő  P  Q  R  S  SZ  T  TY  U  Ú  Ü  Ű  V  W  X  Y  Z  ZS  #   
     
 
 
 
 
 
Keresés:
 
   
 
Editorok figyelmébe


A frissen szerkesztett bejegyzések az editorok várólistáira kerülnek. A szerkesztőkön és a szerzőn kívül más nem láthatja őket addig, amíg nem gyűjtöttek be legalább négy editori szavazatot (nincs jelentősége, hogy az értékelés "oké" vagy "gáz", a lényeg, hogy négy szerkesztő értékelje a bejegyzést).
Más részről egy bejegyzést elég három szerkesztőnek lehúznia a klotyón ahhoz, hogy majdnem biztosan ne kerüljön ki az oldalra (azért majdnem, mert a moderátorok még egyszer elbírálják a sorsát).

Editorként kifejezheted tetszésedet/nemtetszésedet a bejegyzésekről, kedvenceket választhatsz közülük, vagy ha valamelyik nem felelne meg az alábbi irányelvek valamelyikének, akkor lehúzhatod a klotyón.

A klotyó használatához vedd figyelembe a következőket:

1. Publikálhatjuk hírességek, közéleti személyiségek neveit, de nem tehetjük közzé az olyan bejegyzéseket, amelyek magánszemélyek nevét, adatait tartalmazzák.
Tehát közzétehetünk pl. Pély Barna nevét tartalmazó bejegyzést, mert ő ismert zenész, de el kell vetni a "barátnőm Fehér Anna, lakik Miskolcon itt és itt, mobilszáma..." stb. típusú bejegyzéseket. (Keresztnevek önmagukban rendben vannak, mert _csak_ keresztnév még nem azonosít egyértelműen senkit.) Ugyanez az elv alkalmazandó intézményekre, vállalkozásokra, csoportokra: ha széles körben ismert, publikálható; ha ismeretlen, akkor nem.

2. Közzéteszünk faji és szexuális tárgyú bejegyzéseket (pl. egy zsidóvicc vagy malackodó beszólás még elfér), de elvetjük az öncélú szexista vagy a fajgyűlölő, gyűlöletkeltő definíciókat, bejegyzéseket.

3. Ne húzz le a klotyón egy bejegyzést csak azért, mert nem ismered, hiányosnak/pontatlannak találod vagy nem értesz vele egyet. Arra ott van a lekonyuló hüvelykujjad.

4. Ne húzz le a klotyón valamit csak azért, mert nem találod elég "szlengesnek" vagy mert szerepel egy "normális" szótárban. Ha valaki használja azt a szót, az az ő saját szlengjének minősül.

5. Ne húzz le a klotyón olyan bejegyzést, amelyben helyesírási hibákat, elütéseket vélsz találni. Sajnálatos, ha valaki nem tud helyesen írni és szabatosan fogalmazni, de ettől függetlenül az általa szolgáltatott információ még lehet hasznos.

6. Vicc, szarkazmus, irónia szerepelhet bejegyzésekben, de csak akkor, ha nem túl szűk a közösség, amely értheti (tehát kár olyan poént közzétenni, amin csak maréknyi "beavatott" tud derülni, mert kizárólag ők tudják, hogy miért is vicces).

7. A nyilvánvaló hülyeségeket, a csupa nagybetűvel vagy idegen nyelven írt definíciókat, öncélú, önmagukba forduló magyarázatokat nyugodtan húzd le a klotyón.

8. Húzd le a klotyón az olyan bejegyzéseket, amelyek olyan reklámot vagy hirdetést tartalmaznak, amely egyértelműen nem lehet a definíció része.

9. Ha egy bejegyzést valószínűtlennek, humbugnak találsz, de maga a definíció szórakoztató (és nincs ellentmondásban a fentebb vázolt irányelvekkel), akkor nyugodtan engedd át.


Körülbelül ennyi. Jó szórakozást!
 
1. puncimágnes  
      szleng szótár
  Nők körében népszerű férfi.
Kapcsolódó kifejezések: punci-pöcögtető | punciszőr-borzoló

- Há' nemigaz, a Sanyin már megint egy másik lány csimpaszkodik.
- Hadd el fiam, igazi puncimágnes a srác.
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  bazsika | 2009-10-13 | Akárhol | Csajozás    új definíció hozzáfűzése
Sztorikocka KalandokkalSztorikocka Kalandokkal csak, 3.500 FtMonopoly Junior Party társasjátékMonopoly Junior Party társasjáték csak, 6.880 FtFunko POP! Frozen 2 - Elsa Vinyl Figura 10cmFunko POP! Frozen 2 - Elsa Vinyl Figura 10cm csak, 4.450 FtFunko POP! Star Wars - Darth Vader Electronic Vinyl Figura 10cm (fényekkel és hanggal)Funko POP! Star Wars - Darth Vader Electronic Vinyl Figura 10cm (fényekkel és hanggal) csak, 7.200 Ft
2. puncimágnes  
      szleng szótár
  1. Általában olyan dolog, ami a női nem arra fogékony képviselőire vonzó hatással van, legfőképpen dögös sportkocsi vagy nagy motor, kihívóan gazdag, "menő" megjelenés. De a körülményektől függően egy egyszerű gitár is lehet puncimágnes, pl. lobogó tábortűznél - nem baj, ha csak három hangot tudsz lefogni rajta, dolgozik a fantázia.

2. Másrészt puncimágnesnek nevezik még a szívtipró aranygyerekeket is, szerintem helytelenül, hiszen sok esetben nem a személyiségük váltja ki a vonzalmat, hanem a fentebb felsorolt javak.

3. Végére hagyom a ritkaság kategóriát, az önmagukért körülrajongott pasasokat, akiknek olyan a megjelenésük, szaguk, mozgásuk, viselkedésük - a kisugárzásuk - hogy akár tökig sárosan, izzadtan, véresen, szakadt pólót, rongy farmert viselve is fürtökben lógnak rajtuk a csajok. A Casanova-típusú fickók.

(1)
- Nézd a vén faszt, tolókocsi kell neki, hogy kikecmeregjen abból a puncimágnes kabrióból...
- Ja. Az a szőke angyal meg azért ül mellette, hogy elsegítse az ágyig.
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  tar baromállat | 2010-07-12 | nagyobb városokban | hétköznapi szleng    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Frozen 2 - Elsa Vinyl Figura 10cmFunko POP! Frozen 2 - Elsa Vinyl Figura 10cm csak, 4.450 FtSztorikockaSztorikocka csak, 3.490 FtFunko POP! Frozen 2 - Elsa Vinyl Figura 10cmFunko POP! Frozen 2 - Elsa Vinyl Figura 10cm csak, 4.450 FtFunko POP! Big Bang Theory S2 - Howard Vinyl Figura 10cmFunko POP! Big Bang Theory S2 - Howard Vinyl Figura 10cm csak, 4.290 Ft
 
 
 
szleng szótár szleng szótár
    GYIK |  média ajánlat |  jogi dolgok |  kapcsolat    
Ajánlott böngészők: Firefox, Google Chrome, Safari, IE7
© felező 2008. Minden jog fenntartva.
szleng szótár