szleng szótár
  
 
 
 a többiek
 GYIK
szleng szótár
 
 
 
 
  előfordulások   |    címkék   |    időrendben   |    random   |    wanted  
  A  Á  B  C  CS  D  E  É  F  G  GY  H  I  Í  J  K  L  LY  M  N  NY  O  Ó  Ö  Ő  P  Q  R  S  SZ  T  TY  U  Ú  Ü  Ű  V  W  X  Y  Z  ZS  #   
     
 
 
 
 
 
Keresés:
 
   
 
Editorok figyelmébe


A frissen szerkesztett bejegyzések az editorok várólistáira kerülnek. A szerkesztőkön és a szerzőn kívül más nem láthatja őket addig, amíg nem gyűjtöttek be legalább négy editori szavazatot (nincs jelentősége, hogy az értékelés "oké" vagy "gáz", a lényeg, hogy négy szerkesztő értékelje a bejegyzést).
Más részről egy bejegyzést elég három szerkesztőnek lehúznia a klotyón ahhoz, hogy majdnem biztosan ne kerüljön ki az oldalra (azért majdnem, mert a moderátorok még egyszer elbírálják a sorsát).

Editorként kifejezheted tetszésedet/nemtetszésedet a bejegyzésekről, kedvenceket választhatsz közülük, vagy ha valamelyik nem felelne meg az alábbi irányelvek valamelyikének, akkor lehúzhatod a klotyón.

A klotyó használatához vedd figyelembe a következőket:

1. Publikálhatjuk hírességek, közéleti személyiségek neveit, de nem tehetjük közzé az olyan bejegyzéseket, amelyek magánszemélyek nevét, adatait tartalmazzák.
Tehát közzétehetünk pl. Pély Barna nevét tartalmazó bejegyzést, mert ő ismert zenész, de el kell vetni a "barátnőm Fehér Anna, lakik Miskolcon itt és itt, mobilszáma..." stb. típusú bejegyzéseket. (Keresztnevek önmagukban rendben vannak, mert _csak_ keresztnév még nem azonosít egyértelműen senkit.) Ugyanez az elv alkalmazandó intézményekre, vállalkozásokra, csoportokra: ha széles körben ismert, publikálható; ha ismeretlen, akkor nem.

2. Közzéteszünk faji és szexuális tárgyú bejegyzéseket (pl. egy zsidóvicc vagy malackodó beszólás még elfér), de elvetjük az öncélú szexista vagy a fajgyűlölő, gyűlöletkeltő definíciókat, bejegyzéseket.

3. Ne húzz le a klotyón egy bejegyzést csak azért, mert nem ismered, hiányosnak/pontatlannak találod vagy nem értesz vele egyet. Arra ott van a lekonyuló hüvelykujjad.

4. Ne húzz le a klotyón valamit csak azért, mert nem találod elég "szlengesnek" vagy mert szerepel egy "normális" szótárban. Ha valaki használja azt a szót, az az ő saját szlengjének minősül.

5. Ne húzz le a klotyón olyan bejegyzést, amelyben helyesírási hibákat, elütéseket vélsz találni. Sajnálatos, ha valaki nem tud helyesen írni és szabatosan fogalmazni, de ettől függetlenül az általa szolgáltatott információ még lehet hasznos.

6. Vicc, szarkazmus, irónia szerepelhet bejegyzésekben, de csak akkor, ha nem túl szűk a közösség, amely értheti (tehát kár olyan poént közzétenni, amin csak maréknyi "beavatott" tud derülni, mert kizárólag ők tudják, hogy miért is vicces).

7. A nyilvánvaló hülyeségeket, a csupa nagybetűvel vagy idegen nyelven írt definíciókat, öncélú, önmagukba forduló magyarázatokat nyugodtan húzd le a klotyón.

8. Húzd le a klotyón az olyan bejegyzéseket, amelyek olyan reklámot vagy hirdetést tartalmaznak, amely egyértelműen nem lehet a definíció része.

9. Ha egy bejegyzést valószínűtlennek, humbugnak találsz, de maga a definíció szórakoztató (és nincs ellentmondásban a fentebb vázolt irányelvekkel), akkor nyugodtan engedd át.


Körülbelül ennyi. Jó szórakozást!
 
1. ricni  
      szleng szótár
  Ha esetleg nem vagy "vizes ember" vagy más ezermester szaki: a hagyományos (tekerőgombos) csaptelepek keverőgombjai egy kis fogazott műanyag sapkára vannak ráhúzva, és ez a műanyag sapka kapaszkodik kis karmocskáival a keverőtüske tetején.
Ő a ricni.
Idővel aztán elkopik, elfárad, eltörik: ilyenkor jön az a hibajelenség, hogy hiába forgatod a gombot, nem sikerül megnyitnod/elzárnod a csapot, csak forog körbe-körbe, nincs ellenállása. Ágy aztán elbattyogsz valami olyan helyre, ahol foglalkoznak ilyesmikkel (csaptelepbolt, csináld magad díájváj barkácsáruház), és változatos pantomimjelekkel az eladó szakember értésére hozod, hogy neked egy olyan kis biszbasz kell, egy kis izé, bigyó, amitől a csapodon a keverőgomb majd ismét fogni kezd, ha kicseréled. Ha szerencséd van, a jóember megért téged, és nem is röhög ki nagyon, és csak bajsza alatt csendesen mosolyogva annyit mond: "Ja, ricni? Persze, hogy van, mennyi köll?". Gonoszabbak megkérdezik, hogy melyik fajta kell, merthogy kétféle is van ám, a tetejükön lévő kis pöckök mások (Nem, nem segít a minta, amit magaddal viszel, mert szinte biztos, hogy arról már régen letört az a kis pöcök...). Persze vehetsz túlélőcsomagot is: egy pár van benne mindkét féléből – éppen az ilyen zavarodott embereknek gyártják, amilyen én is vagyok.

 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  zsigmondfia | 2009-04-20 | barkácsolók, szakik, ezermesterek | szaknyelv    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Avengers Endgame - Tony Stark Vinyl Figura 10cmFunko POP! Avengers Endgame - Tony Stark Vinyl Figura 10cm csak, 4.800 FtUno kártya Gyors móka mindenkinek!Uno kártya Gyors móka mindenkinek! csak, 1.890 FtDobbleDobble csak, 3.790 FtFunko POP! Avengers: Endgame - Thor Vinyl figura 10cmFunko POP! Avengers: Endgame - Thor Vinyl figura 10cm csak, 4.290 Ft
 
 
 
szleng szótár szleng szótár
    GYIK |  média ajánlat |  jogi dolgok |  kapcsolat    
Ajánlott böngészők: Firefox, Google Chrome, Safari, IE7
© felező 2008. Minden jog fenntartva.
szleng szótár