szleng szótár
  
 
 
 a többiek
 GYIK
szleng szótár
 
 
 
 
  előfordulások   |    címkék   |    időrendben   |    random   |    wanted  
  A  Á  B  C  CS  D  E  É  F  G  GY  H  I  Í  J  K  L  LY  M  N  NY  O  Ó  Ö  Ő  P  Q  R  S  SZ  T  TY  U  Ú  Ü  Ű  V  W  X  Y  Z  ZS  #   
     
 
 
 
 
 
Keresés:
 
   
 
Editorok figyelmébe


A frissen szerkesztett bejegyzések az editorok várólistáira kerülnek. A szerkesztőkön és a szerzőn kívül más nem láthatja őket addig, amíg nem gyűjtöttek be legalább négy editori szavazatot (nincs jelentősége, hogy az értékelés "oké" vagy "gáz", a lényeg, hogy négy szerkesztő értékelje a bejegyzést).
Más részről egy bejegyzést elég három szerkesztőnek lehúznia a klotyón ahhoz, hogy majdnem biztosan ne kerüljön ki az oldalra (azért majdnem, mert a moderátorok még egyszer elbírálják a sorsát).

Editorként kifejezheted tetszésedet/nemtetszésedet a bejegyzésekről, kedvenceket választhatsz közülük, vagy ha valamelyik nem felelne meg az alábbi irányelvek valamelyikének, akkor lehúzhatod a klotyón.

A klotyó használatához vedd figyelembe a következőket:

1. Publikálhatjuk hírességek, közéleti személyiségek neveit, de nem tehetjük közzé az olyan bejegyzéseket, amelyek magánszemélyek nevét, adatait tartalmazzák.
Tehát közzétehetünk pl. Pély Barna nevét tartalmazó bejegyzést, mert ő ismert zenész, de el kell vetni a "barátnőm Fehér Anna, lakik Miskolcon itt és itt, mobilszáma..." stb. típusú bejegyzéseket. (Keresztnevek önmagukban rendben vannak, mert _csak_ keresztnév még nem azonosít egyértelműen senkit.) Ugyanez az elv alkalmazandó intézményekre, vállalkozásokra, csoportokra: ha széles körben ismert, publikálható; ha ismeretlen, akkor nem.

2. Közzéteszünk faji és szexuális tárgyú bejegyzéseket (pl. egy zsidóvicc vagy malackodó beszólás még elfér), de elvetjük az öncélú szexista vagy a fajgyűlölő, gyűlöletkeltő definíciókat, bejegyzéseket.

3. Ne húzz le a klotyón egy bejegyzést csak azért, mert nem ismered, hiányosnak/pontatlannak találod vagy nem értesz vele egyet. Arra ott van a lekonyuló hüvelykujjad.

4. Ne húzz le a klotyón valamit csak azért, mert nem találod elég "szlengesnek" vagy mert szerepel egy "normális" szótárban. Ha valaki használja azt a szót, az az ő saját szlengjének minősül.

5. Ne húzz le a klotyón olyan bejegyzést, amelyben helyesírási hibákat, elütéseket vélsz találni. Sajnálatos, ha valaki nem tud helyesen írni és szabatosan fogalmazni, de ettől függetlenül az általa szolgáltatott információ még lehet hasznos.

6. Vicc, szarkazmus, irónia szerepelhet bejegyzésekben, de csak akkor, ha nem túl szűk a közösség, amely értheti (tehát kár olyan poént közzétenni, amin csak maréknyi "beavatott" tud derülni, mert kizárólag ők tudják, hogy miért is vicces).

7. A nyilvánvaló hülyeségeket, a csupa nagybetűvel vagy idegen nyelven írt definíciókat, öncélú, önmagukba forduló magyarázatokat nyugodtan húzd le a klotyón.

8. Húzd le a klotyón az olyan bejegyzéseket, amelyek olyan reklámot vagy hirdetést tartalmaznak, amely egyértelműen nem lehet a definíció része.

9. Ha egy bejegyzést valószínűtlennek, humbugnak találsz, de maga a definíció szórakoztató (és nincs ellentmondásban a fentebb vázolt irányelvekkel), akkor nyugodtan engedd át.


Körülbelül ennyi. Jó szórakozást!
 
1. süvölvény  
      szleng szótár
  Kora kamaszkorba (12-14 év) lépő fiú, aki szélsőséges, kiszámíthatatlan, nyegle, engedetlen, és néha (de nem tudatosan) rosszindulatú is.  
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  padre | 2010-12-22 | zala,veszprém,vas | tanárok,nevelők,oktatók,szülők    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Rocks Shakira (Whenever/Wherever)  10cm figuraFunko POP! Rocks Shakira (Whenever/Wherever) 10cm figura csak, 5.990 FtFunko Mini Moments: Harry Potter Anniversary - Professor Slughorn ChaseFunko Mini Moments: Harry Potter Anniversary - Professor Slughorn Chase csak, 5.250 Ft
2. süvölvény  
      szleng szótár
  Dévaj, sunyi, kisstílű bajkeverő, aki - bár alapvetően ostoba - mégis dörzsölt. Mindenféle pletykákat terjeszt és léha életmódot folytat. A trógernek az a nagyhangúbb fajtája, aki mindenfelé megfordul (mint a süvöltő szél – innen az elnevezése) és mindig központi figyelmet akar magának. Bűnözői körök, (főleg pitibb, pirosladás gengszterek) holdudvarának elengedhetetlen kellékei az ilyen emberek.  
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  ptolemaiosz | 2010-12-15 | Dél - Kelet Magyarország | kisvárosi szleng    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Movies Jurassic World 3 - Ellie Sattler Vinyl figura 10cmFunko POP! Movies Jurassic World 3 - Ellie Sattler Vinyl figura 10cm csak, 5.490 FtFunko POP! NBA Cover SLAM - Shawn Kemp vinyl figuraFunko POP! NBA Cover SLAM - Shawn Kemp vinyl figura csak, 9.290 Ft
3. süvölvény  
      szleng szótár
  Éretlen kamasz.

"Hát ezek a süvölvények meg mit randalíroznak itt?"
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  Seli | 2010-12-15 | Bárhol Magyarországon | köznyelvi    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Stranger Things - Hunter Robin 10cm figuraFunko POP! Stranger Things - Hunter Robin 10cm figura csak, 5.290 FtFunko POP! Marvel Spider-man - No way home - Doctor Strange figuraFunko POP! Marvel Spider-man - No way home - Doctor Strange figura csak, 6.380 Ft
 
 
 
szleng szótár szleng szótár
    GYIK |  média ajánlat |  jogi dolgok |  kapcsolat    
Ajánlott böngészők: Firefox, Google Chrome, Safari, IE7
© felező 2008. Minden jog fenntartva.
szleng szótár