szleng szótár
  
 
 
 a többiek
 GYIK
szleng szótár
 
 
 
 
  előfordulások   |    címkék   |    időrendben   |    random   |    wanted  
  A  Á  B  C  CS  D  E  É  F  G  GY  H  I  Í  J  K  L  LY  M  N  NY  O  Ó  Ö  Ő  P  Q  R  S  SZ  T  TY  U  Ú  Ü  Ű  V  W  X  Y  Z  ZS  #   
     
 
 
 
 
 
Keresés:
 
   
 
Editorok figyelmébe


A frissen szerkesztett bejegyzések az editorok várólistáira kerülnek. A szerkesztőkön és a szerzőn kívül más nem láthatja őket addig, amíg nem gyűjtöttek be legalább négy editori szavazatot (nincs jelentősége, hogy az értékelés "oké" vagy "gáz", a lényeg, hogy négy szerkesztő értékelje a bejegyzést).
Más részről egy bejegyzést elég három szerkesztőnek lehúznia a klotyón ahhoz, hogy majdnem biztosan ne kerüljön ki az oldalra (azért majdnem, mert a moderátorok még egyszer elbírálják a sorsát).

Editorként kifejezheted tetszésedet/nemtetszésedet a bejegyzésekről, kedvenceket választhatsz közülük, vagy ha valamelyik nem felelne meg az alábbi irányelvek valamelyikének, akkor lehúzhatod a klotyón.

A klotyó használatához vedd figyelembe a következőket:

1. Publikálhatjuk hírességek, közéleti személyiségek neveit, de nem tehetjük közzé az olyan bejegyzéseket, amelyek magánszemélyek nevét, adatait tartalmazzák.
Tehát közzétehetünk pl. Pély Barna nevét tartalmazó bejegyzést, mert ő ismert zenész, de el kell vetni a "barátnőm Fehér Anna, lakik Miskolcon itt és itt, mobilszáma..." stb. típusú bejegyzéseket. (Keresztnevek önmagukban rendben vannak, mert _csak_ keresztnév még nem azonosít egyértelműen senkit.) Ugyanez az elv alkalmazandó intézményekre, vállalkozásokra, csoportokra: ha széles körben ismert, publikálható; ha ismeretlen, akkor nem.

2. Közzéteszünk faji és szexuális tárgyú bejegyzéseket (pl. egy zsidóvicc vagy malackodó beszólás még elfér), de elvetjük az öncélú szexista vagy a fajgyűlölő, gyűlöletkeltő definíciókat, bejegyzéseket.

3. Ne húzz le a klotyón egy bejegyzést csak azért, mert nem ismered, hiányosnak/pontatlannak találod vagy nem értesz vele egyet. Arra ott van a lekonyuló hüvelykujjad.

4. Ne húzz le a klotyón valamit csak azért, mert nem találod elég "szlengesnek" vagy mert szerepel egy "normális" szótárban. Ha valaki használja azt a szót, az az ő saját szlengjének minősül.

5. Ne húzz le a klotyón olyan bejegyzést, amelyben helyesírási hibákat, elütéseket vélsz találni. Sajnálatos, ha valaki nem tud helyesen írni és szabatosan fogalmazni, de ettől függetlenül az általa szolgáltatott információ még lehet hasznos.

6. Vicc, szarkazmus, irónia szerepelhet bejegyzésekben, de csak akkor, ha nem túl szűk a közösség, amely értheti (tehát kár olyan poént közzétenni, amin csak maréknyi "beavatott" tud derülni, mert kizárólag ők tudják, hogy miért is vicces).

7. A nyilvánvaló hülyeségeket, a csupa nagybetűvel vagy idegen nyelven írt definíciókat, öncélú, önmagukba forduló magyarázatokat nyugodtan húzd le a klotyón.

8. Húzd le a klotyón az olyan bejegyzéseket, amelyek olyan reklámot vagy hirdetést tartalmaznak, amely egyértelműen nem lehet a definíció része.

9. Ha egy bejegyzést valószínűtlennek, humbugnak találsz, de maga a definíció szórakoztató (és nincs ellentmondásban a fentebb vázolt irányelvekkel), akkor nyugodtan engedd át.


Körülbelül ennyi. Jó szórakozást!
 
1. troll  
      szleng szótár
  (főnév) Internetes fórumokon vagy egyéb kollektív eszmecseréken szándékosan zavart, széthúzást keltő személy, provokatőr.
Általában gyűlölködő megjegyzésekkel, személyeskedéssel, vagy követhetetlen, illogikus, témától elrugaszkodott kommentárokkal próbál széthúzást, káoszt kelteni.
A troll különbözik a flamer-től, mert nincs ideológiai háttere és megnyilvánulásaiban sem ontopic, mivel mindegy neki, hogy éppen milyen eszmecserét robbant szét.
Személyeskedése sem igazi személyeskedés, mivel bárkibe beleköt a zavarkeltés érdekében.
A troll gyakran több néven is jelen van ugyanazon a fórumon, hogy egy esetleges bannolás után tovább folytathassa, amit elkezdett.
A troll interneten kívüli megfelelője kb. a gyökér, a gyökér kategórián belül is leginkább a faszparaszt.

A troll egyébként a skandináv mondavilágban szereplő természetfeletti lény; óriásoknál valamivel kisebb termetű, nagyfülű, nagyorrú, gülüszemű; hegyekben, kövek között élő barlanglakó.
A fantasy irodalom és a szerepjátékok révén vált szélesebb körben ismertté, melyek sztereotípiáiban a troll kötekedő, agresszív, és az orkokhoz, goblinokhoz hasonlóan a "gonosz oldalon" álló teremtmény. Erős, nehezen elpusztítható, rendkívül rút, nagyon primitív és emberevő. Ha napfény éri, kővé dermed. Kövekkel, bunkókkal vagy nagyon durván megmunkált fegyverekkel harcol.
 
szleng szótár  0x Üvöltő Phéreg
  cerberus | 2008-06-08 | internet | IT szleng    új definíció hozzáfűzése
Funko POP! Keychain Stranger Things S4 - Hunter Steve kulcstartóFunko POP! Keychain Stranger Things S4 - Hunter Steve kulcstartó csak, 2.390 FtFunko POP! Venom 2 - Venom Vinyl figura 10cmFunko POP! Venom 2 - Venom Vinyl figura 10cm csak, 8.290 Ft
 
 
 
szleng szótár szleng szótár
    GYIK |  média ajánlat |  jogi dolgok |  kapcsolat    
Ajánlott böngészők: Firefox, Google Chrome, Safari, IE7
© felező 2008. Minden jog fenntartva.
szleng szótár